Swedish
A Divine Revelation of Heaven
by Mary K. Baxter.


Gudomlig Uppenbarelse av Himlen
by Mary K. Baxter
Översättning från hennes bok.

(MS WORD format / PDF format)
(Special thanks for Swedish Translation help by Svante)

Förord.

De inspirerande berättelserna av Mary Kathryn Baxter är gudomligt smorda av Gud, och de har välsignat tusentals människor. Jag tror att det är ytterst viktigt att vitt sprida budskapet som Gud har gett henne. Hon berättar om detta i hundratals kyrkor varje år, och hon har nu sammanställt detta i bokform.

Hennes tidigare bok, A Divine Revelation of Hell, (Gudomlig uppenbarelse av Helvetet) har speciellt blivit använd av Gud att förmedla ett evigt frälsnings budskap till de förlorade. Det har mottagits över hela jorden med entusiasm, och har tryckts i många olika länder och på olika språk. Över en halv miljon exemplar har redan blivit sålda. Jag tror att den här boken ”A Divine Revelation of Heaven” (Gudomlig uppenbarelse av himlen), kommer att få ett ännu större mottagande.

Som Mary Kathryn Baxter’s pastor under flera år, känner jag henne personligen och jag erkänner helt hennes tjänst. Gud har gett sitt erkännande och smort hennes tjänst och därmed gett detta budskap ett gott mottagande.

Denna bok är ett resultat av många böner, tårar och hårt arbete. Jag ber att bokens vida spridning kommer att föra många själar till kunskap om Herren och att förbereda dem för en evighet i himlen!

-T. L. Lowery, Ph. D.

Författarens förord

Den här boken är en sammanställning av flera verklighets upplevelser jag haft med Gud. Det är ingen överdriven föreställning eller önskedröm om något bättre än vad livet har att erbjuda.

Himlen är en verklighet, och de erfarenheter jag berättar om i boken är återgivna på det sätt jag fått dem. Jag har inte sett allt som finns i himlen – det behövs en evighet att göra det. Jag återger inte allt jag såg i himlen, det gjorde inte Paulus heller (Se 1 Kor. 12: 1-4). Men jag återger allt det Gud har sagt åt mig att berätta.

Jag vill speciellt tacka och ära min pastor, Pastor Dr. T. L. Lowery och hans underbara fru Mildred, för deras stöd, uppmuntran och betydelsefulla bidrag i min strävan. Jag vill också rikta min ärliga uppskattning till personalen för National Church of God, och till Pastor Marcus V. Hand för hans redaktionella vägledning för boken. Därtill ger jag också min uppskattning till personalen vid Whitaker House in New Kensington, Pensylvania [bokförlag], som på många sätt varit instrument för båda böckerna, Divine Revelation of Heaven [Gudomlig Uppenbarelse av Himlen] och Divine Revelation of Hell [Gudomlig Uppenbarelse av Helvetet], att göra dem tillgängliga för läsekretsen.

Jag är tacksam till Gud som har kallat mig att dela detta budskap. Jag tackar er som har styrkt mig och uppmuntrat mig i den tjänst som Gud har gett mig. Gud välsigne er alla!

-Mary Kathryn Baxter

*****

Till Kathryn från Jesus

Du föddes för detta syfte
att skriva och berätta
det jag har visat och talat om för dig.
För dessa saker är verkliga och trofasta.
Din kallelse är att låta världen få veta
att det finns en himmel, och ett helvete,
Och att jag, Jesus, sändes av Fadern
att frälsa dem från plågan,
och att bereda en plats för dem i himlen.

*****

Innanför portarna

Gud som i Hans gränslösa nåd och barmhärtighet, tillät mig att få komma till den vackra plats som kallas himmel. Det logiska i mitt besök i Hans hem och tillbaka till jorden är jag inte säker på, men jag kan inte missta mig på verkligheten i det.

Hur kunde allt det underbara i himlen visas för en jordisk som jag? Låt mig berätta från början.

En natt uppenbarade sig Herren för mig och berättade att jag var utvald för ett speciellt syfte. Han sade,”Mitt barn, jag vill uppenbara mig för dig så att du kan vägleda människor ut från mörker till ljus. Jag har utvalt dig för ett syfte; du skall skriva och dokumentera det jag kommer att visa och berätta för dig”.

Jag överlät mig helt till Gud och häpnadsväckande saker började hända. Jag förflyttades från där jag befann mig just då till självaste helvetet. Jag kunde uppleva alla mina fem sinnen; jag kunde se, känna, höra, lukta och smaka. Ändå var detta en övernaturlig händelse. Jag insåg att den påverkan detta hade på mig var för ett speciellt syfte.

Under flera dagar förde Herren mig till helvetet, jag blev mycket bedrövad i mitt hjärta. Mitt hjärta var sargat och betungat på grund av det hemska jag såg, jag hade sett Guds dom över synd för de människor som hade hamnat i helvetet. Jag bad uppriktigt till Gud och upplevde mig styrkt.

Den trettioförsta natten efter dessa uppenbarelser började kom Guds kraft över mig på nytt. Klockan två på natten uppenbarade sig en mäktig ängel vid min säng. Jesus Kristus stod bakom ängeln. När jag såg på Herren där han stod, log han mot mig men han sade inget.

Den mäktiga Guds budbäraren sade, ”Gud har gett mig ett speciellt uppdrag. Jag har blivit utsänd till att föra dig till himlen och att visa dig delar av den.”

Efter en stund talade han på nytt, ”Kom och se Guds härlighet”!

På ett ögonblick blev jag övernaturligt transporterad från mitt hem och fann mig själv stå framför en av himlens portar tillsammans med den himmelska ängeln.

Den överväldigande skönhet jag såg runt om kring fick mig att tappa luften! Klädseln som den himmelska varelsen bar såg ut som en strålande ljusklädnad. Ängeln hade triangelformade vingar som gnistrade i regnbågens färger. Ändå var jag inte överraskad, jag var förundrad över den obeskrivbara Guds skönhet som fanns överallt.

Nästa sak jag erfor, ängeln upprepade ett utrop som jag skulle få höra många gånger;

”Se, Guds härlighet!”

Den magnifika ståtliga porten jag stod framför var gjord i en massiv pärla. Med respekt tog jag emot allt det underbart vackra jag såg. Just då kunde jag inte se Herren någonstans, men jag var helt överväldigad av himlens härlighet.

In I himlen

När vi anlände stod två stora änglar utanför porten. Båda bar gnistrande dräkter och hade svärd i sina händer. Deras hår liknade spunnen guld, och deras ansikten strålade av ljus.

Ängeln som följt mig gick fram och samtalade med de två änglarna som vaktade porten och jag lämnades ensam, i beundran tänkte jag, ”O, hur strålande är inte himlens portar! Hur underbart är det inte att jag själv får se detta”. Helt plötsligt insåg jag att jag var på väg in till himlen.

När jag såg på Herrens änglar, kunde jag höra en del av deras samtal. En av dem for in genom porten och kom nästan genast tillbaka med en liten skrift. Boken hade guldpärmar och trycket inuti boken var också i guld. Det såg ut att vara en bok om mitt livs historia. Mitt namn fanns på pärmen.

Mary Kathryn Baxter

Ängelns ansikte uttryckte ett leende till godkännande. De öppnade boken. Tittade på varandra, sedan sade de med en hörbar röst. ”Hon kan komma innanför porten”.

Min ledsagar ängel eskorterade mig in genom den magnifika porten in i himlen.

Helt plötsligt fylldes hela atmosfären med musik. Det fanns överallt runt om mig. Det fanns över mig. Det var som om den genomborrade hela min varelse. Våg efter våg av kraftfull vacker musik och sång flöt genom landskapet och såg ut att omsluta allt och alla.

När jag gick in i staden, blev jag på nytt överväldigad. Stadens skönhet var obeskrivligt vacker. Runt om fanns de mest vackra och färgranna blommor jag någonsin sett, överallt fanns en grönska och vegetation som var helt otrolig. Till och med blommorna såg ut att röra sig i takt med musiken och sången.

Musiken fortsatte att strömma mot mig. Jag upplevde det som om jag var en del av den.

Det är en sak att beskriva det underbara om staden, men det är något helt annat att veta att du kommer att få ta del av dess glädje.

Jag såg några av de ståtliga städerna i himlen, de var alla klädda i prakt. Detta skriftställe kom till mig;

Jag glädjer mig storligen i HERREN, min själ fröjdar sig i min Gud, ty han har klätt mig i frälsningens klädnad och svept in mig i rättfärdighetens mantel, lik en brudgum med högtidsbindel på sitt huvud, lik en brud som pryder sig med sina smycken.
(Jesaja 61: 10)

Den lycka och glädje som de utstrålade var obeskrivlig.

Himlen är en verklig plats. Det är inget påhitt av någons fantasi. I Bibeln står det att Jesus sade;

Låt inte era hjärtan oroas. Tro på Gud tro och på mig. I min Faders hus finns många rum. Om det inte vore så, skulle jag då ha sagt er att jag går bort för att bereda plats åt er?
(Johannes 14: 1-2)

Himlen är en förberedd plats åt ett förberett folk. Sedan vi som Guds barn har blivit förvandlade och blivit nya genom pånyttfödelsens mirakel, och sedan vi nu är nya skapelser i Kristus, är det en glädje att veta att den plats där vi kommer att tillbringa evigheten är förberedd av vår Frälsare som frälste oss.

Himlen är en fullkomlig plats. Eftersom vår frälsare är fullkomlig, allsmäktig, och evig, då måste himlen vara en fullkomlig plats. Därför att Han bereder en plats där vi skall leva med Honom i all evighet, kommer vårt eviga hem också att vara fullkomlig. Inget kommer någonsin att förstöra någon del av den himmelska boningen. Inget kommer att tillåtas komma in i himlen som kan förorena eller förstöra det.

Aldrig någonsin skall något orent komma in i den, och inte heller någon som handlar skändligt och lögnaktigt, utan endast de som är skrivna i livets bok som tillhör Lammet.
(Upp. 21: 27)

Himlen är utom räckhåll för synd och syndare av alla slag. Satan kommer för all framtid att vara portförbjuden från himlen;

Ett annat tecken visade sig också i himlen, och se, en stor eldröd drake med sju huvuden och tio horn och med sju kronor på sina huvuden.
Hans stjärt drog med sig en tredjedel av himlens stjärnor, och han kastade ner dem på jorden. Och draken stod framför kvinnan som skulle föda för att sluka hennes barn så snart hon hade fött det.
En strid uppstod i himlen: Mikael och hans änglar gav sig i strid med draken. Och draken och hans änglar stred, men han var inte stark nog, och det fanns inte längre någon plats för dem i himlen.
Och den store draken, den gamle ormen, som kallas Djävul och Satan, han som bedrar hela världen, kastades ner på jorden och hans änglar kastades ner med honom.
Och jag hörde en stark röst i himlen säga: Nu har frälsningen och makten och riket blivit vår Guds och väldet hans Smordes. Ty våra bröders åklagare har blivit nerkastad, han som dag och natt anklagade dem inför vår Gud.
Jubla därför ni himlar och ni som bor i dem! Men ve dig du jord och du hav, ty djävulen har kommit ner till er i stor vrede, eftersom havet att hans tid är kort.
När draken såg att han blivit nerkastad till jorden förföljde han kvinnan som fött barnet.
(Upp. 12: 3-4, 7-10, 12-13)

Ormen, Satan, och hans oheliga anhängare kommer aldrig mera att visa sina hemska huvuden i himlens heliga klimat!

Demonerna kan inte komma in i himlen. De fallna änglarna som gjorde uppror mot Gud, som inte bevarade sin höga ställning utan övergav sin rätta hemvist (Judas 1: 6) kan inte återvända till himlen.

Inget kommer att saknas i himlen. Inget har utelämnats som gör att dess helhet är fullkomlig.

Oavsett vart vi går på jorden, eller var vi bor eller hur dyra våra hem är, så finns det ändå uppenbara brister och skavanker som begränsar våra hem från att vara pefekta. I motsats har Gud inte gjort några misstag när han skapade platsen som kallas himmel. Den är härlig, den är vacker, dess beundransvärda är bortom mänsklig förmåga att beskriva. Den obeskrivbara prakten av denna vackra plats är underbar att se.

Den kombinerade utstrålningen av ljuset från Guds Son, reflekterar på väggar av jaspis, pärleportar, oräkneliga boningar (herrgårdar), och det vackra Livets Flod skapar ett cenario som ingen konstnär någonsin är kvalificerad till att måla eller återge.

[I texten kommer ord att användas som; ”Ni heliga” och ”Lammet”.

Ni heliga” är en översättning av ordet ”Saints” (heliga) som allmänt används i USA när man talar till kristna.

Lammet”, används ofta i Bibeln i stället för Jesus. Han kallas ofta för Guds Lamm i Bibeln. Översättarens text förklaring].

Hem för förlossade själar

Himlen är en permanent plats. Ingen fiende kommer någonsin in i Guds paradis. Inga byggnader kommer att förfalla, materian kommer inte att förstöras och vegetationen kommer inte att vissna eller dö bort. Ingen luftförorening eller strålning kommer någonsin att smutsa ner dess heliga atmosfär.

Den här permanenta boende platsen är en evig stad som alltid kommer att finnas. Vi sjunger den här sången skriven av Jattie Buell:

Ett tält eller stuga, varför skulle jag bry mig?
Dom bygger en boning för mig ovan där;
Även avskild från honom, ändå sjunger jag;
All ära till Gud, jag är ett barn till en Kung.

I denna ojämförbara plats, kommer de heliga att finna en ljuvlig befrielse från besvikelser, hjärtattacker, tragedier och förstörelser. Ingen sorg eller olycka kommer att finnas där. Ingen smärta längre. Ingen gråt.

Och han skall torka allas tårar från deras ögon. Döden skall inte finnas mer och ingen sorg och ingen gråt och ingen plåga. Ty det som förr var är borta.
(Upp. 21: 4)

De glädjefyllda invånarna som jag såg i himlen, såg ut att vara i olika åldrar och från olika tidsåldrar. Olika nationaliteter var påtagande. Sedan kom jag ihåg ett annat bibelord jag läst:

De sjöng en ny sång:

Du är värdig att ta bokrullen och bryta dess sigill, ty du har blivit slaktad, och med ditt blod har du åt Gud köpt människor av alla stammar och språk, folk och folkslag.
(Upp. 5: 9)

Sysselsatt med att prisa Gud

Upprymd prisade min själ Guds majestät! Den sorg jag upplevde och den bedrövelse jag led efter att jag såg uppenbarelsen av helvetet var nu långt borta. Detta var en uppenbarelse av himlen.

Jag såg hela familjer tillsammans. Alla var glada, på väg någonstans, gjorde något, log. Varje ansikte jag såg hade en behaglig utstrålning.

Alla heliga i himlen var sysselsatta. De var hela tiden upptagna. De tillbringade sin tid med att prisa Gud. Sång fanns på allas läppar. Musiken var framträdande med en påtaglig stämning.

Evigheten kommer inte att tillbringas med ledighet och lathet, som en del av misstag har framställt vår slutliga destination. Vi kommer att göra mera än att bara flyta på moln, knäppa på en harpa, eller vicka på tårna i Livets Flod. Vår tid kommer att upptas av att tjäna Gud. Det kommer att vara karaktärsdrag i vår tjänst, men det kommer inte att vara något tvivel om att Hans folk kommer att tjäna Honom.

Diamanter för själavinnare

Jag kunde se diamanter – glittrande, gnistrande, exklusiva diamanter – diamanter överallt! Somliga var stora som betongblock. En del såg ut att vara för palatserna till dem som hade varit själavinnare på jorden. Det såg ut att varje gång någon hade lett en själ till Kristus, så försåg himlen med en diamant för själavinnaren. Bibeln säger,

Den rättfärdiges frukt är ett livets träd, den som vinner själar är vis.
(Ords. 11: 30)

De förståndiga skall då lysa som himlavalvets ljus, och de som har fört många till rättfärdighet, som stjärnor, alltid och för evigt.
(Daniel 12: 3)

Där jag stod åtnjutande glansen och prakten av denna härliga plats, såg jag en stor vacker ängel som kom utmed stigen. I sin hand hade han en guldkantad bokrulle.

Ängeln placerade bokrullen på en pidestal som var gjord i ett silverliknande material, olikt något jag sett tidigare. Det avlånga bordet gnistrade i ljus.

Det fanns ett namn skrivet på bokrullen. En av de heliga tog bokrullen och började läsa den.

”Jesus är Mästerbyggaren”, berättade för mig en helig i himlen. ”Han bestämmer vem som förtjänar diamanter och vart de skall. Bokrullen är en rapport från jorden om en person som har lett någon till Jesus, gav mat till den fattige, klädde den nakne – gjort stora ting för Gud.”

När Människosonen kommer i sin härlighet och alla änglarna med honom, då skall han sätta sig på sin härlighetstron.
Och alla folk skall samlas inför honom, och han skall skilja dem från varandra, som en herde skiljer fåren från getterna.
Och fåren skall han ställa på sin högra sida och getterna på den vänstra.
Då skall konungen säga till dem som står på hans högra sida: Kom ni min Faders välsignade, och ta i besittning det rike som stått färdig åt er från världens begynnelse.
Ty jag var hungrig och ni gav mig att äta. Jag var törstig och ni gav mig att dricka. Jag var främling och ni tog emot mig.
Jag var naken och ni klädde mig. Jag var sjuk och ni besökte mig. Jag var i fängelse och ni kom till mig.
Då skall de rättfärdiga svara honom: Herre när såg vi dig hungrig och gav dig att äta, eller törstig och gav dig att dricka?
Och när såg vi dig vara främling och tog emot dig, eller naken och klädde dig?
Och när såg vi dig sjuk eller i fängelse och kom till dig?
Då skall konungen svara dem: Amen säger jag er: Allt vad ni har gjort för en av dessa mina minsta bröder, det har ni gjort mot mig.
Sedan skall han säga till dem som står på den vänstra sidan: Gå bort ifrån mig, ni förbannade, till den eviga elden som är beredd åt djävulen och hans änglar.
Och dessa skall gå bort till evigt straff, men de rättfärdiga till evigt liv”.
(Matt. 25: 31-41, 46)

Rum för alla

Ängeln återupprepade välkomst hälsningen till mig: ”Kom och se Guds Härlighet”.

På Herrens direktiv återberättar jag om himlen som jag såg det. Vi bör förstå att fokuseringen av vårt hopp och längtan bör vara att tillbringa evigheten med Herren. Himlen är landet där drömmarna förverkligas.

Jag är upprymd angående himlen, efter att vi avslutat vårt arbete här på jorden kommer vi att lämna jorden och gå dit. Gud har förberett staden, och Jesus bereder en plats för dem av oss som älskar Honom.

Fullkomlig gemenskap

Obruten gemenskap mellan Gud och människan kommer att fullständigt återupprättas i himlen.

När Adam och Eva var i Edens Lustgård, kom Gud på besök till jorden. Efter att gemenskapen var bruten genom olydnad, fortsatte Gud visa sin längtan efter att ha gemenskap med människan.

Det fullkomliga kärleksuttrycket till mäniskan visade Gud genom att ge sin egen Son till att dö en obarmhärtig död på ett grymt kors. Genom Kristi död och uppståndelse, blev gemenskapen mellan människan och Gud en möjlighet.

Även nu kan livets omständigheter hindra vår intima gemenskap med Gud. Men i himlen kommer det inte att finnas några hinder. Vi kommer att känna en fullkomlig gemenskap med Kungars Kung och Herrars Herre. Gemenskapen med honom kommer att vara fullkomlig.

Himlen är den levande Gudens boning. Den är långt över den atmosfäriska himlen, och bortom planeter och galaxer. Det är det eviga hemmet för ”Herrens förlossade” (Jesaja 62: 12). Det är den eviga destinationen för alla Guds barn genom tron på Kristus.

Ni behöver inte vara rädda för att samlas i ett trångt rum i himlen som kallas ”boning”. När de förlösta genom tiderna samlas hem till härligheten, kommer det att finnas tillräckligt med plats för var och en att få en av många boningar [herrgårdar ös. anm.] som Jesus sade att han skulle bereda för oss i Hans Faderns hus:

Låt inte era hjärtan oroas. Tro på Gud och tro på mig.
I min Faders hus finns många rum. Om det inte vore så, skulle jag då ha sagt er att jag går bort för att bereda plats åt er?
Och om jag än går och bereder plats åt er, skall jag komma tillbaka och ta er till mig, för att ni skall vara där jag är.
Och vart jag går, det vet ni. Den vägen känner ni.
(Joh. 14: 1-4)

Himlen har verkligen plats för alla:

Därefter såg jag, och se, en stor skara som ingen kunde räkna, av alla folkslag och stammar och länder och språk. De stod inför tronen och Lammet, klädda i vita kläder och med palmblad i händerna.
Och de ropade med hög röst, ”Frälsningen tillhör vår Gud, honom som sitter på tronen och Lammet”.
Och alla änglarna stod runt omkring tronen och kring de äldste och de fyra väsendena, och de föll ner på sina ansikten inför tronen och tillbad Gud.
(Upp. 7: 9-11)

Tårar i himlen

Vid ett tillfälle fördes jag till en speciell plats, där stannade ängeln och sade till mig, ”Gud vill att jag skall visa dig tårarnas rum”.

Du har säkert vid flera tillfällen läst i Psaltaren på flera ställen där det talas om våra tårar och hur Gud bryr sig om oss. Änglarna samlar våra tårar i en flaska (Psalm 56: 9). Många gånger har jag undrat över vad det betyder.

Jag vet att många av er som läser detta har gråtit många tårar för era kära, era barn, maka eller make, eller för familjen. Speciellt om du har gått igenom skilsmässa, du har kännt som att allt hopp är ute. Du har gråtit över nära som har gått bort.

Jag vill berätta att Gud visade mig ett rum för tårar. Det var så vackert. Ängeln tog mig till en mäktig ingång som saknade dörr.

Jag tittade in och såg att rummet inte var speciellt stort, men heligheten och kraften som strålade ut förvånade mig. Väggar med kristallhyllor strålade i ljus. På hyllorna fanns många flaskor, endel var samlade i grupper om tre och såg ut som klart glas. Under varje gnistrande grupp glasflaskor fanns en platta med namn på. Det fanns många liknande flaskor i rummet.

Sedan såg jag en man inne i rummet, som såg ut att vara förhärligad. Hans djupt purpurfärgade dräkt var mycket vacker och såg ut att vara i sammet.

Ett elegant bord som var gjord i något ädel material glänste i majestätisk prakt, den fanns strax innanför dörren. Det övermåttan vackra utförandet gjorde mig förstummad!

Böcker fanns på bordet, de såg ut att vara hopbundna i det mest vackra silke liknande material jag någonsin sett. Somliga var försedda med diamanter, pärlor och spetsar, andra hade gröna och purpur färgade stenar. Alla var mycket avancerat tillverkade.

Jag tänkte för mig själv, ”O Gud, hur vackra är inte dessa böcker”! Jag älskar böcker. De här böckerna tilltalade mig verkligen. De var fantastiska. När jag betraktade dem överväldigades jag av förundran.

Just då sade mannen i rummet till mig, ”Kom och se, jag vill visa dig rummet och jag vill förklara för dig om tårarna. Det här är bara ett av många liknande rum. Jag förestår detta rum”.

När han talade kom en stor ängel in genom huvudingången. Ängelns skönhet och majestät överraskade mig. Jag lade märke till att han bar en vit gnistrande klädnad med guldkantad utsmyckning som gick utmed hela framsidan. Han var ungefär 3,9 meter lång och hade mycket stora vingar.

Ängeln höll en liten skål i sin hand. Guldskålen var fylld (se Upp. 5: 8) med vätska. Mannen i rummet sade, ”Han har kommit med en skål tårar från jorden. Jag vill visa dig vad vi gör med detta”.

Ängeln räckte honom skålen och ett papper. Anteckningen innehöll namnet på personen vars tårar fanns i skålen.

Mannen i rummet läste noteringen och gick till en av platserna där man förvarade flaskorna. Han läste namnskylten under skålen, och kontrollerade att det överensstämde med anteckningen på personen från jorden.

Mannen tog skålen som var nästan full och hällde över tårarna från guldskålen till flaskan.

”Jag vill visa dig vad vi gör här”, sade mannen till mig. ”Berätta för människorna på jorden om detta.” Sedan tog han flaskan till bordet, tog fram en av böckerna, öppnade den och sade, ”Titta!”

Sidorna i boken var helt tomma. Föreståndaren för rummet sade, ”detta är tårar från Guds heliga på jorden när de ropar till Gud. Se vad som händer”.

Mannen hällde ut en droppe från flaskan, en liten tår-droppe på bokens första sida. När han gjorde så, då framträdde ord på en gång. Vackra ord, vackert handskrivana ord framträdde på sidan. Varje gång en droppe föll på en sida framträdde en hel sida skrift. Han fortsatte att göra så sida efter sida, om och om på nytt.

När han stängde boken talade han till mig, men också liksom till hela mänskligheten, ”De mest fullkomliga bönerna är de som är baddade med tårar som kommer från själar på jorden, från mäns och kvinnors hjärtan”.

Ängeln med regnbågsvingarna sade till mig, ”Kom och se Guds härlighet”.

Gud öppnade boken

På en gång förflyttades vi till en stor plats med tusentals människor och himmelska varelser. O, det var så vackert!

Efter en stund började synen av människorna att försvinna och en större bild av Guds härlighet kom fram överallt. En mäktig lovprisning till Gud blev till ett dånande.

Ängla-budbäraren förde mig till Guds tron.

Jag såg ett stort moln, en dimma, jag såg profilen av Personen i molnet. Jag kunde inte se Guds ansikte men jag såg Guds härlighet och en regnbåge över tronen. Jag hörde Guds röst och det lät precis som Johannes beskrev det: ”Och från himlen hörde jag en röst som bruset av stora vatten och dånet av en stark åska”. (Upp. 14: 2) På denna mäktiga arena såg jag många hästar med ryttare intill tronen.

Plötsligt såg jag en bok på det stora altaret inför Guds tron. Jag såg änglar buga sig inför Honom. Med respekt betraktade jag detta och jag såg något som liknade en mans hand sträcka sig ut ur molnet och öppnade boken.

Jag förstod att det var Guds hand som öppnade boken.

Förundrad såg jag något som liknade rök komma från boken. Plötsligt fylldes hela arenan där jag stod med den ljuvligaste parfym doft jag någonsin känt. Ängeln berättade att boken innehöll de heligas böner, och att Gud sände sina änglar till att besvara bönerna från deras hjärtans rop. Alla lovade och prisade Gud.

När Gud öppnade boken, började sidor lossna och flög ut till änglarnas händer där de satt på hästarna. Jag hörde Hans röst, likt en röst av stora vatten, ropade och sade, ”Gå, besvara hennes böner! Gå, besvara hans böner”!

Du håller räkning på mina flyktdagar.
Samla mina tårar i din skål, det står ju i din bok.
Mina fiender måste vika tillbaka när jag ropar till dig.
Detta vet jag, ty Gud är med mig.
Med Guds hjälp skall jag prisa hans ord,

med Herrens hjälp skall jag prisa hans ord.

På Gud förtröstar jag och fruktar inte.
Vad kan människor göra mig?
(Psalm 56: 9-12)

Guds levande Ord förklarar för oss vad han gör med våra tårar. Hur underbart är det inte att förstå Guds under och härlighet! Hur fantastiskt att få vara en mottagare av Hans medkänsla! Han bryr sig även om våra tårar.

Många skriftställen talar till oss om tårar, om vår sorg och om Guds omsorg för oss. Läs detta och jubla:

Så säger Herren, din fader Davids Gud: ”Jag har hört din bön, jag har sett dina tårar. Se jag skall göra dig frisk”.
(2 Kon. 20: 5)

Jag är trött på mitt suckande, var natt blir min bädd genomvåt, jag dränker sängen med tårar.
Av sorg är mina ögon förmörkade, de har åldrats för alla mina fienders skull.
Vik bort ifrån mig alla ni ogärningsmän, ty Herren har hört min högljudda gråt.
Herren har hört mitt rop om nåd, Herren har tagit emot min bön.
(Psalm 6: 7-10)

Du har räddat min själ från döden, mitt öga från tårar, min fot från fall.
(Psalm 116: 8)

De som sår med tårar skall skörda med jubel. Gråtande går de ut och bär sitt utsäde. Med jubel kommer de åter och bär sina kärvar.
(Psalm 126: 5-6)

Han skall för alltid göra döden om intet. Herren Herren skall torka bort tårarna från alla ansikten.
(Jesaja 25: 8)

Sluta med din högljudda gråt, låt inte dina ögon fälla tårar. Ty ditt verk skall få sin lön, säger Herren, och de skall vända tillbaka från sina fienders land.
(Jeremia 31: 16)

Ty Lammet som står mitt för tronen skall vara deras herde och leda dem till livets vattenkällor, och Gud skall torka bort alla tårar från deras ögon.
(Upp. 7: 17)

Och Han skall torka alla tårar från deras ögon. Döden skall inte finnas mer och ingen sorg och ingen gråt och ingen plåga. Ty det som förr var är borta.
(Upp. 21: 4)

Herrens friköpta skall vända tillbaka och komma till Zion med jubel. Evig glädje skall kröna deras huvuden. Fröjd och glädje skall de få, sorg och fruktan skall fly bort.
(Jesaja 35: 10)

Ära vare Gud, himlen är en verklig plats! Vi skall verkligen dit. Vi kommer inte att vara någon dimma som flyter på ett moln när vi far till himlen.

En av de underbara ting om himlen är att våra tårar och vår sorg kommer att ersättas med evig glädje som det utlovats i Guds Ord.

*****

Guds Tron

Himlen är en verklig plats. Det är bokstavligen en destination. Den är inte en flyktig dröm eller en föreställnings bild. Gud har uppenbarat för oss många realiteter om himlen i den Heliga Skriften.

Den första himlen

Först har vi den atmosfäriska himlen. Det är atmosfären runt omkring jorden. Där fåglarna flyger och där vinden blåser. Detta är där skurar, storm, dimma, töcken och moln bildas. Sky är området som änglarna refererade till i Apostlagärningarna 1: 11 när han frågade apostlarna varför dom såg upp mot himlen. När Jesus talade till sin Fader, lyfte han sin blick mot himlen, mot skyn. (Joh. 17: 1)

Den andra himlen

Sedan finns rymden. Detta är det område där solen, månen och stjärnorna finns. Det finns omnämt i bibeln på flera ställen, av vilka en del finns med här:

Skall jag rikligen välsigna dig och göra dina efterkommande talrika som stjärnorna på himlen och som sanden på havets strand, och din avkomma skall inta sina fienders portar.
(1 Mos. 22: 17)

Och när du lyfter dina ögon upp till himlen och ser solen, månen och stjärnorna, himlens hela härskara, låt dig inte då förledas att tillbe dem. Ty Herren, din Gud, har gett dem åt alla folk under himlen till deras del.
(5 Mos. 4: 19)

Kan du binda ihop Sjustjärnornas knippe eller lossa Orions band? Kan du på rätt tid föra fram himlens tecken och leda Björninnan och hennes ungar? Förstår du himlens lagar, ordnar du dess välde över jorden?
(Job 38: 31-33)

Ty himlens stjärnor och stjärnbilder sänder inte mer sitt ljus. Solen går upp mörk, och månens ljus lyser inte.
(Jesaja 13: 10)

Strax efter de dagarnas nöd skall solen förmörkas och månen inte ge sitt sken. Stjärnorna skall falla från himlen, och himlens krafter skall skakas.
(Matt. 24: 29)

Den tredje himlen

De rättfärdigas destination är dock bortom atmosfären och stjärnhimlen. Den platsen hänvisade Paulus till när han skrev, ”Jag vet en man i Kristus som för fjorton år sedan blev uppryckt ända till tredje himlen”. (2 Kor. 12: 2)

Himlen, den term som jag använder i den här boken, är det område som ofta nämns som Guds omedelbara närvaro:

Ty Kristus gick inte in i en helgedom som är gjord med händer och som bara är en bild av den verkliga helgedomen. Han gick in i själva himlen för att nu träda fram inför Guds ansikte för vår skull.
(Hebr. 9: 24)

Himlen är där Gud bor. När Jesus lärde oss att bedja, sade Han att vi skulle be till ”Fader vår som är i himlen”. (Matt. 6: 9)

I 1;a Konungaboken 8: 30, heter det, där du bor i himlen. I Psalm 11: 4, heter det, Hans heliga tempel, en plats där hans tron är.

Där i Guds gudomliga majestäts tempel, uppenbaras Hans ypperliga härlighet på det mest iögonfallande sett. En helig plats av ljus, glädje och ära. Vi vet inte exakt var platsen finns, men ofta i Bibeln nämns himlen ”uppåt”.

Vi vet att Gud Allsmäktig är i himlen. Där är Han och Jesus Kristus det centrala bland heliga, änglar och alla varelser som tillber.

Vilken härligt sällskap det är i himlen. Där finns änglar, för Jesus sade, ”Deras änglar i himlen, ser alltid min Faders ansikte”. (Matt. 18: 10)

De heliga finns där, Jesus lovade oss, ”för att ni skall vara där jag är”. (Joh. 14: 3). I 1 Petr. 1: 4 står det, ett arv har blivit reserverat för oss i himlen, ”ett arv som aldrig kan förstöras, fläckas eller vissna och som är förvarat åt er i himlen”.

Ni heliga, jag blir upprymd av att vittna om mitt underbara besök i himlen. Det gläder mig att berätta om sådant jag sett och människorna jag såg.

Himlens lovprisning

Efter att ängeln visat mig tår-rummet, upprepade han frasen jag hört så ofta under mitt besök i himlen, ”Kom och se Guds härlighet”!

Utstrålningen, det magnifika, den praktfulla himmelska glansen överväldigade mig. Härlighets ljussken som gnistrade till överallt fyllde mig med vördnad. Skönheten och saligheten av detta vackra land, går inte att beskrivas som en minnesbild om inte personen själv har sett det.

Just då kom jag ihåg några ord som jag hörde en gång.

Himlens ljus är
Jesu ansikte.
Himlens glädje

är Jesu närvaro.

Himlens harmoni
är lovprisning till Jesus.

Himlens tema
är Jesu arbete.

Himlens sysselsättning
är att tjäna Jesus.

Himlens fullhet
är Jesus själv.

När jag gick tillsammans med ängeln, upplevde jag glädje, frid och lycka överallt. Jag tänkte på min familj på jorden, jag förstod att ängeln visste mina tankar. Han sade till mig, ”Du har en uppgift att fullborda för Gud. Du skall berätta för mäniskorna på jorden om hur det är här uppe. Gud visar dig en del av himlen men inte allt. Kom och se Guds härlighet”.

Vi kom fram till vår destination. Jag hörde många, många röster som sjöng lovprisning till Gud.

Tillbedjarnas magnifika musik i himlen gladde min själ. Heder och ära ekade och ekade på nytt genom himlens vida utrymme när seraferna och heliga sjöng ändlösa hymner av lovprisning i överflöd.

Mot tronen

Min själ var uppmuntrad och förflyttad i glädje. Jag förstod att vi närmade oss Guds tron.

Ängeln som vägledde mig stannade på avstånd långt före Guds tron. Jag kunde se en panoramabild över det som pågick. Jag såg samma syn som Johannes såg i sin vision som beskrivs i Uppenbarelseboken:

Och jag såg och jag hörde rösten av många änglar runt omkring tronen och väsendena och de äldste. Deras antal var tiotusen gånger tiotusen och tusen gånger tusen.
(Upp. 5: 11)

O, människor på jorden, om ni bara kunde förstå det som Gud har i beredskap för oss som älskar Honom!

När jag i hänförelse beundrade sceneriet framför mig, hände något ännu mera underbart. Jag kunde höra tydligare än någonsin dessa tusentals och tusentals röster som prisade Gud. Under av alla under, ängeln tillät mig att få se det jag alltid längtat att få se, Guds Tron.

 

Guds härlighetstron

Guds tron var ”hög och upphöjd” (Jesaja 6: 1). Under tronen flöt Livets Flod fram i sin renhet och skönhet. Guds härlighet överskylde tronen. Ljusblixtar, dån och röster omslöt helt tronen. Johannes sade när han berättar om sin uppenbarelse av himlen:

Och från tronen kom det ut blixtar, dån och åska, och framför tronen brann sju facklor, det är Guds sju andar.
(Upp. 4: 5)

Jag såg en regnbåge som sträckte sig över och runt om tronen, ”en regnbåge som en smaragd” (Upp. 5: 3). Regnbågens strålande och härliga glans var blandad med ljus som återgav överväldigande praktfulla fäger.

Det var olikt någonting jag sett på jorden. Olika färger i strålande glans uttryckte ära och kraft. Gnistrande ljussken utgick från tronen. Härlighets ljus strålade från det. Mycket av himlen såg ut att vara transparent, de olika ljusstrålarna som utgick från tronen hade en karaktär som gjorde att strålarna reflekterades över hela paradiset!

Jag vet inte hur länge jag stannade på denna plats i himlen, men jag var överväldigad med respekt och vördnad. Jag tänkte på de tusentals som redan fanns i himlen och de tusentals som skall komma. Jag tänkte på Guds helighet, Hans majestäts renhet och Hans fullkomliga Ord. Jag ropade högt, ”O, Gud! Hur underbart att få se Din Härlighet, Ditt majestät och Din kraft”!

Som tidigare sade Herrens ängel till mig, ”Följ med mig. Det finns mera i himlen som jag vill vissa dig”.

Dokumentrummet

Jag blev överraskad när jag fick se rummet där anteckningar med pedantisk noggranhet förvarades. Ängeln berättade att Guds änglar gör anteckningar över varje gudstjänst i kyrkor på jorden och varje möte i hemmen där Han blir upplyftad och prisad.

Gud för också anteckningar över dem som är utanför Hans vilja. Han visade mig hur Guds änglar för anteckning över pengar som ges vid gudstjänster, och människornas attityd och inställning när de ger pengar. Han berättade för mig om människor som har pengar men inte vill ge till Herrens verk.

Jag tänkte på hur Jesus noggrant såg offret och skatten när han var i Herrens tempel:

Jesus satte sig mittemot offerkistan och såg hur folket lade ner pengar i den. Många rika gav mycket.
Där kom också en fattig änka och lade ner två små kopparmynt, några ören.
Då kallade han till sig sina lärljungar och sade till dem: ”Amen säger jag er: Denna fattiga änka lade dit mer än alla de andra som lade något i offerkistan.
Ty alla gav de av sitt överflöd, men hon gav av sin fattigdom, allt vad hon hade att leva på”.
(Mark, 12: 41-44)

Ängeln påminde mig om att jag skulle komma ihåg allt det jag sett för att kunna göra anteckningar om allt som uppenbarats för mig inklusive rummet där anteckningarna förvarades. Han sade att det fanns saker jag inte förstod, ”jag förstod inte fullkomligt” (1 Kor. 13: 12). Men ängeln påpekade att jag skulle berätta för människorna på jorden det jag hade sett.

När vi kom till en annan del av himlen såg jag en mycket lång korridor. Väggarna var höga, och det såg ut som de var gjorda i platina. Jag hörde oavbrutet den starka lovprisningen till Gud. Jag var förvånad över det briljanta ljus och härlighet som reflekterades från väggarna. Förbryllad frågade jag, ”Vad är detta”? Det såg ut som om väggarna var flera kilometer långa, jag kunde inte se slutet på dem.

 

Guds förrådshus

Ängeln som visade mig allt detta sade, ”Titta högst upp på väggen”. Högst upp fanns inskriften, Förrådshus. När jag frågade, ”Vad är dessa för rum,” sade ängeln att rummen innehöll välsignelser som fanns lagrade för Guds folk!

Himlen är fullkomlig renhet, Gud vill rena Sina heliga på jorden så de kan åtnjuta himmelsk atmosfär. Himlen är fullkomlig glädje, Gud åtrår att ge glädje till Sitt folk på jorden. Himlen är en evig frihet, Gud vill att Hans folk skall få befrielse medan de är på jorden. Himlen är fullkomlig säkerhet, Gud vill att Hans folk skall känna sig trygga och säkra här på jorden. Himlen är fruktsam och uppfyllande, Gud längtar att Hans folk skall vara uppfyllda på jorden.

När Jesus instruerade oss att be, ”Guds vilja ske här på jorden som i himlen” (Matt. 6: 10), Han visade att Gud vill att vi skall få en smak av himlen här på jorden!

Ni heliga, Herren har förrådshus med välsignelser just för dig. De väntar i himlen att du skall åberopa och ta emot dem nu här på jorden. Gud vill frälsa dig. Han vill befria dig. Han vill hela dig. Han vill att du skall känna till ”Guds frid, som övergår allt förstånd” (Fil. 4: 7). Han vill att du skall få erfara en varaktig glädje, ”obeskrivlig, himmelsk glädje” (1 Petr. 1: 8).

Jesus Helaren

”Se Guds härlighet”, proklamerade ängeln. När han försvann stod Jesus vid min sida.

Jag såg på Jesus. Han såg ut att vara längre nu än jag hade uppfattat honom tidigare. Den strålande klädnad Han bar prydde honom elegant och graciöst. Sandalerna prydde elegant Hans sårmärkta fötter, Hans ansikte och hår var vackert och beundransvärt.

När jag såg på Honom, frågade jag, ”Jesus, vad är dessa rum”?

Herren talade inte till mig, utan Han räckte ut sin hand och förde den mot väggen. I ett ögonblick framträdde en stor öppning i väggen. Runt om öppningen såg jag härlighet och kraft och ljus. Liksom allt annat, såg det ut att ge ära till Gud. Jag ropade, ”O, Herre, vad är detta”?

Han sade till mig, ”Mitt barn, detta är för Mitt folk. Det är till för syndare på jorden, om dom bara vill tro, jag dog för att de skulle vara hela”.

När jag såg i Hans ögon, förstod jag att Han ville att människor trodde att Han, Jesus Kristus, dog så att vi kunde bli helade. Han sade, ”Helande väntar för människor på jorden. Den dagen kommer när helande och mirakler kommer att ske lavinartat på jorden”.

Han fortsatte och sade, ”Mitt barn, så långt du kan se är dessa förnödenhets byggnader och förråd. Välsignelserna som finns lagrade här väntar på att de på jorden skall tro. Allt de behöver göra är att tro och ta emot – tro att jag är Herren Jesus Kristus och att jag kan göra detta och ta emot Min gåva”.

Jag ropade, ”Ära vare Gud! Halleluja! Tack Jesus”! Jesus sänkte sin hand, då stängdes öppningen i väggen.

Sedan reste min ängel och jag mycket snabbt till en annan plats. Också här kunde jag höra musiken och det härliga rop från Guds folk. Ängeln sade, ”Barn, Herren har befallt mig att visa flera ställen. Berätta för människorna om dessa saker”.

*****

Före, nu och efter

Så här långt i min vision, började Herrens ängel uppenbara för mig sådant jag tidigare ofta undrat över. Han började berätta om ett stort mysterium.

Han sade, ”Gud har talat, och jag skall visa dig före, nu och efter. Det jag kommer att visa dig kommer att uppmuntra dig stort. Jag skall uppenbara för dig vad som händer när en person blir född på nytt. Jag skall visa dig hur en persons synder tvättas bort genom Lammets blod i anteckningsrummet”.

”Jag skall visa dig vad som händer när en pånytt född individ dör på jorden och hans själ kommer till himlen. Kom och se Guds härlighet”.

Vi reste från himlen i en mycket snabb hastighet, och snart var vi tillbaka över jorden. Jag kunde se jorden som en vision, ängeln sade till mig, ”Se och beskåda”.

Ängeln tillät mig få se en vision, jag såg en liten vacker kyrka på landet. Jag vet inte var den kyrkan fanns geografiskt, men det var en landsorts kyrka, långt ute på landet.

Vägledd av Guds ängel tilläts jag se in i byggnaden. Jag såg omkring trettio personer som satt i bänkarna. Pastorn i talarstolen predikade över detta bibelställe:

Sök Herren medan han låter sig finnas, åkalla honom medan han är nära.
Den ogudaktige må överge sin väg, den orättfärdige sina tankar och vända om till Herren, så skall han förbarma sig över honom, och till vår Gud, ty han skall ge mycken förlåtelse.
(Jesaja 55: 6-7)

När jag beskådade scenariot såg jag en mäktig ängel stå över kyrkan. Ledsagar ängeln som var vid min sida sade, ”En stor ängel är stationerad vid varje kyrka. Den här ängeln har kommandot över de andra änglarna i kyrkan”.

Änglar i kyrkan

Två änglar med böcker stod utanför kyrkdörren. Jag kunde se människor gå in och ut ur kyrkan. Sedan gjorde ängeln ett tecken med handen och det såg ut som om taket rullades bort och jag kunde se in i kyrkan.

En ängel stod på var sida om pastorn i predikstolen. Bakom dessa fanns två andra änglar. Sammanlagt var det fyra änglar omkring talarstolen.

Två änglar stod längst bak i kyrkan, bakom församlingen. Två andra stod halvvägs utmed gången, och två andra änglar stod vid altaret. Så det fanns en hel del änglar i kyrkan och många av dem hade bokrullar och pennor i händerna. Ängeln sade till mig, ”Jag vill visa dig vad som händer”.

Pastorn började tala och mötesvärdarna började ta upp kollekten. När offret var upptaget, antecknade änglarna människornas attityd när de gav sitt offer. De anteckande offergivarens tankar – om dom var missunnsamma när de gav till Herrens verk, eller om de gladde sig i sitt givande och betraktade det som en akt i tillbedjan. Änglarna antecknade allt i sina böcker.

De två stora änglarna som stod framför talarstolen, nickade med sina huvuden mot de andra änglarna.

Änglarnas aktivitet var osynligt för mäniskorna i kyrkan, men jag kunde se allt tydligt. Sedan sade ängeln till mig, ”Jag vill visa dig något annat. Titta noggrant, och du kommer att bli välsignad”.

Helt plötsligt, såg det ut som om jag hade blivit förflyttad bakom pastorn. När han predikade över sjätte versen – ”Sök Herren medan han låter sig finnas, åkalla honom medan han är nära” – såg jag en stor mängd himmelska varelser i kyrkan. Hela tiden mötet pågick fröjdade sig änglarna. Pastorn var smord när han predikade budskapet. En ängel hällde något som såg ut som eld över hans huvud. Herrens härlighet utgick från predikantens mun.

Längst bak i kyrkan öppnades en dörr, en man som såg drucken ut stapplade in. Han sade när han gick utmed gången, ”Jag är den du talar till, predikant. Jag behöver Herren. Jag behöver bli frälst. Jag är alkoholist”. Mannen knäböjde vid altaret och ropade ut till Gud.

Två diakoner gick fram till mannen och betjänade honom. De lade sina armar omkring honom och frågade, ”Menar du allvar med Gud? Vill du verkligen bli frälst”?

”Ja, jag vill bli frälst”, svarade mannen.

”Jag är alkoholist och jag behöver befrielse.”

En själ blir frälst

Plötsligt uppenbarade sig två andra änglar. De hade bokrullar i händerna, de antecknade det mannen sade. Sedan började diakonerna leda honom i frälsnings proceduren. Jag såg att mannen var fylld av synd. När en av diakonerna bad för honom, vidrörde en av änglarna hans hjärta, rök som ett mörkt regnmoln trängde ut ur hans bröst.

När jag såg detta kom jag ihåg ett bibelord som talar om den onda synden som kommer ut ur hjärtat.

En god människa tar ur sitt goda förråd fram det som är gott, och en ond människa tar ur sitt onda förråd fram det som är ont.
(Matt. 12: 35)

Men det som går ut ur munnen kommer från hjärtat, och det gör människan ”oren”.
Ty från hjärtat kommer onda tankar, mord, äktenskapsbrott, otukt, stöld, falskt vittnesbörd och hädelser.
(Matt. 15: 18-19)

När mannen började be till Gud med uppräckta händer, såg jag breda svarta band som var bundna omkring honom. Han var bunden till alla slags synder, men speciellt till alkohol och dryckenskap. En diakon sade till honom, ”Du måste bekänna dina synder inför Gud, så att Han kan förlåta dig och så du kan bli rentvådd i Lammets blod”.

När han började bekänna sina synder, vidrörde en ängel honom. Jag såg hur eld utgick från ängelns hand. Banden började brytas och föll av honom.

Detta gav mannen en enorm frihet. Han lyfte sina händer och prisade Herren. Han stod upp och jag såg Guds härlighet komma över honom. Jag vet att Herren gjorde honom nykter, för han prisade Herren högt.

De två stora änglarna såg på varandra och nickade med sina huvuden. De kom tillbaka genom luften till där vi var och sade, ”Kom och se Guds härlighet”.

Tillbaka i dokumentrummet

Vi reste snabbt tillbaka till himlen tillsammans med de andra änglarna. När vi kom innanför porten for vi utmed en vacker väg som var gjord i guld. Snabbt förflyttades vi till ett härligt rum.

Ängeln sade, ”Kom och se vad vi gör här”. Den långa korridoren som vi befann oss i, ledde till många liknande rum som den vi kommit till. Ängeln sade, ”Det finns många av dessa rum i himlen. De kallas antecknings rum. Du skall få se vad som pågår i rummen”.

Ängeln sade, ”Vi skall gå till rummet med anteckningar om mannen som just har blivit omvänd på jorden”.

I rummet såg jag ängeln från jorden med anteckningar i bokrullen, snabbt lämna rapport till en annan ängel.

Stegar fanns utmed väggarna i rektangulära rummet. Bokhyllor täckte väggarna, böcker fanns på hyllorna. Det liknade ett bibliotek på jorden.

Andra änglar sjöng och prisade Gud, de stod framför ett stort bord. Det var ungefär 2, 4 meter långt och 1, 2 meter brett. En fyrkant var utskuren i mitten av bordet som var helt fylld med guld. Det var så vackert. Det var utskuret med blad och frukter.

Det var det mest vackra bord man kan föreställa sig. Jag har aldrig sett något liknande – eller sett bilder av liknande på jorden. Jag var helt betagen av härligheten och Guds majestät i rummet.

Änglar gick upp och ner på stegarna. Oavbrutet tog dom ner böcker från hyllorna och placerade dem tillbaka på rätta platser. Flera änglar stod intill med anteckningar från andra platser på jorden.

Jag såg att vissa böcker utmed väggen återgav olika färgnyans. Sedan såg jag de två änglarna från kyrkan stå i kö med boken de just hade hämtat från hyllan. Det innehöll anteckningar om mannen som jag hade sett blivit född på nytt på jorden.

Ängeln som var med mig sade, ”Ser du de två änglarna från kyrkan”?

”Ja.”

”Ser du boken i deras hand?”

”Ja.”

”Det är anteckningar om mannen som just blivit frälst. De hämtade den från hyllan. Nu måste de gå till ängeln som är ansvarig.”

Min guide berättade att det finns en ansvarig ängel i varje rum. Allt som går in och ut ur rummet går via den ängeln. Allt sker med ordning till Guds ära.

Jag var förvånad att se allt det som pågick. Föreståndarängeln bar en brilljant huvudbonad som jag är oförmögen att beskriva. Han hade guldliknande hår och en gnistrande vit dräkt dekorerad med guld. Denna mäktiga ängel hade en vingbredd vid pass 3,6 meter. Han var den vackraste ängel jag någonsin sett. Ängeln var huvudansvarig för rummet.

Föreståndarängeln tittade på mig och visade att jag skulle komma till honom. Guds kraft förflyttade mig, snabbt stod jag vid hans högra sida.

Han sade till mig, ”Du har tillåtelse att få vara här så att vi kan visa dig vad som händer när någon blir född på nytt på jorden. Du skall berätta för människorna på jorden”.

Min förundran över det går ej att uttrycka i ord!

Anteckna

Jag tittade framför mig, lovprisning till Gud pågick överallt. Jag hörde klockor ringa, ändå kunde jag inte se dem. Glädjefyllda, skrattande, härliga, glada änglar stod med böcker i sina händer, väntade att få tala med föreståndarängeln.

Jag började prisa och förhärliga Gud på nytt för Hans underbara kraft och Hans härliga handlingar.

”Ser du de två änglarna framför disken” frågade ängeln som var med mig.

”Ja”, svarade jag.

”De var närvarande när den här mannen blev född på nytt.”

Han tog fram budskapet i bokrullen; det såg ut som en anteckning i boken. Jag såg inte vad som var skrivet i boken eller bokrullen. Ängeln sade, ”Se vad som står skrivet här”, när han visade mig det.

Anteckningen var skrivet i en noggrann stil, och det var vackert. Jag såg landets namn, statens namn, kommunens namn, stadens namn och kyrkans namn.

Ängeln visade mig pastorns namn och hur många personer som var i kyrkan. Han visade mig vilken gudstjänst det var. Allt var nerskrivet. Han visade mig människorna som deltog i gudstjänsten och detaljerna när kollekten togs upp.

Namnet på mannen vilkens frälsning jag hade sett på jorden fanns skrivet på pappret. Budskapet om Jesu Kristi evangelium som predikades till att frälsa hans själ och den exakta tiden på sekund när han blev född på nytt – allt var nerskrivet. Jag ropade, ”Ära vare Gud”!

När de skrivna anteckningarna kom till den punkt när mannen bad syndarens bön och tog emot Jesus Kristus som sin Frälsare och Herre, tittade ängeln på de två budbärarna och frågade, ”Var ni vittnen att den här mannen blev född på nytt just vid den tidpunkten”?

De svarade, ”Ja, vi var vittnen, vi var där. Han tog emot Jesus Kristus som Herre och Frälsare. Vi såg det hända”.

Ljudet av ära, lovrisningen och ropen som stegrade just då var övermåttan stort. Hela himlen förhärligade Gud.

Sedan skrev ängeln något i boken han hade och stängde den. Boken var mycket tjock. Han sade, ”Titta bakom dig”. Jag såg många mäniskor, förlossade heliga, klädda i vita strålande kläder.

Jesu Blod

Den Högste Gudens förlossade heliga sjöng denna sång:

O, inget annat än Jesus blod Kan två mig fri från synd.
O, inget annat än Jesus blod Kan kan hela mig i dag.
O, inget annat än Jesus blod Kan rena mig i dag.
Jag är förlöst
Genom Lammets blod.

Jag såg hur mannens bok gavs till en av de lovprisande heliga. Sida efter sida med gamla anteckningar tvättades bort. En sida i taget lyftes upp, och jag såg att varje sida hade blivit tvättad i Jesu blod. Inget av personens synder fanns kvar. Jag kom ihåg ordet från Jesaja:

Det är jag som för min egen skull stryker ut dina överträdelser, dina synder kommer jag inte mer ihåg.
(Jesaja 43: 25)

Jag tänkte, ”O, Gud, hur underbart det är att Ditt Ord fortfarande är verksamt. Den mannens synder tvättades bort av Lammets blod”.

Jag såg hur boken räcktes över till en annan ängel. Den här himmelska varelsen hade långt vackert hår. Boken lades på en bricka som ängeln hade. Änglarna hälsade varandra och glädjefyllda härlighets rop höjdes.

Ängeln som följde mig sade, ”Kom och se Guds härlighet”. I mycket snabb takt fortsatte vi vidare genom himlens korridorer.

Livets bok som tillhör Lammet

Åter stod jag framför Guds Tron. Kära, det blåstes i horn och ljudet av trumpet basunerade. Ett härlighetsmoln, ”Shekina”, härlighets närvaro, upplyste hela området runt tronen.

Mycket åska och blixtar. Jag hörde mängder av röster som sade, ”Ära vare Gud! Halleluja”!

Jag betraktade detta mäktiga scenerio och jag såg ängeln placera boken på Guds altare och bugade sig djupt. Guds röst ekade högt genom luften, ändå förstod jag varje ord. Gud sade, ”Ännu en själ har blivit förlöst genom Min Sons Blod. En person har fått evig frälsning genom Min Sons Blod”.

Alla himlens klockor ringde! Allt folket i himlen ropade! Jag böjde mig ner och prisade Gud.

Jag såg Livets Bok som tillhör Lammet på Guds altare (Upp. 21: 27), jag såg en hand komma ut ur molnet och öppnade boken som ängeln hade placerat på altaret. Sedan skrevs mannens namn i Livets Bok som tillhör Lammet. Ära vare Gud! Ni heliga, våra namn är verkligen också skrivna i Livets Bok.

Medan jag betraktade detta mäktiga sceneri, sade Guds ängel till mig, ”Kom och se Guds härlighet”. Omedelbart förflyttades jag ut ur himlen med ljusets hastighet. När jag for tillsammans med ängeln tänkte jag på ett ord från Jesaja:

Jag skall ge dig skatter som är dolda i mörkret och hemliga rikedomar, för att du skall inse att jag är Herren som kallar dig vid ditt namn, jag Israels Gud.
För min tjänare Jakobs skull, för Israels skull, min utvalde, kallade jag dig vid namn. Jag gav dig ett ärenamn, fastän du inte kände mig.
(Jesaja 45: 3-4)

Livets Flod

I nästa scen av min vision, såg jag hur Herren förde Guds heliga genom Livets Flod. Livets Flod flyter fram från Guds och Lammets tron (Upp. 22: 1). När heliga passerade genom Livets Flod, hörde jag dem ropa, ”Ära vare Gud”!

Sedan såg jag en oräknelig skara heliga som var klädda i den mest praktfulla vita klädnad jag någonsin sett. Jag kommer ihåg det Johannes skrev:

En av de äldste frågade mig, ”Dessa som är klädda i vita kläder, vilka är de och varifrån har de kommit”?
Jag svarade, ”Min herre, du vet det”. Då sade han till mig: Dessa är de som kommer ur den stora nöden, och de har tvättat sina kläder och gjort dem rena i Lammes blod”.
(Upp. 7: 13-14)

Inför Tronen

Jag hade tillåtelse att på nytt få komma inför Guds tron och bevittna en underbar och uppmuntrande händelse. Jag hörde ljudet av trumpeter där jag stod framför Guds tron. Saknar ord att rätt återge det underbara jag upplevde och såg.

Tolv änglar stod och betjänade framför tronen i praktfulla kläder som knappt går att värdigt beskriva. Det bästa jag kan förklara är att på bröstplåtarna på deras klädsel, fanns juveler insydda i dräkten. På sina huvuden bar de något i ett himmelskt material med härliga färger. Deras långa dräkter hade underbara guldbroderade kanter.

Trumpeter basunerade de heligas ankomst, en i taget ställde de sig framför Gud. En oräknelig skara heliga, änglar och himmelska varelser utgjorde en stor publik. Alla förhärligade Gud.

De förlossade

De förlossade i olika åldrar var härliga och vackra. De var verkliga människor – inte rökpuffar eller moln som flyter omkring i rymden.

Vart än jag såg, såg jag Guds änglar lovprisa Hans Majestät kontinuerligt.

Där jag stod framför tronen, hörde jag en mäktig röst som sade:

Se, nu står Guds tabernakel bland människorna, och han skall bo hos dem, och de skall vara hans folk, och Gud själv skall vara hos dem.
(Upp. 21: 3)

Sedan såg jag ett härlighetsmoln fylld med ljus, åska och röster. När jag tittade, såg jag Guds hand komma ut ur molnet och började torka tårarna från heligas ögon. Ordet säger att ”Gud skall torka bort tårarna från deras ögon” (Upp. 21: 4).

Jag hörde Gud säga,

Döden skall inte finnas mer och ingen sorg och ingen plåga. Ty det som förr var det är borta.
Se jag gör allting nytt.
(Upp. 21: 4-5)

Gud sade till de församlade heliga, ”Jag ser att era namn är skrivna i Livets Bok som tillhör Lammet. Välkommen in i Herrens glädje”. Då kom jag ihåg ett annat Skriftord.

Bra, du gode och trogne tjänare. Du har varit trogen i det lilla. Jag skall sätta dig över mycket, gå in i Herrens glädje!
(Matt. 25: 21)

Efter det så placerade Herren magnifika guldkronor på alla Hans heligas huvuden.

Jag visste att Guds välsignelser skulle fortsätta att flöda till alla förlossade. Jag visste att det aldrig skulle upphöra!

*****

Himlens förrådshus

Jag tror att Jesus Kristus uppenbarade himlen för mig som han gjorde, till att ge mig balans. Han visste att jag gått igenom flera besök till helvetet, att få uppleva helvetet vara så hemskt, att Han välsignade mig med att få se himlen.

Under ett utav mina besök i himlen fick jag se Guds förrådshus. Herrens ängel sade till mig, ”Kom och se Guds härlighet”.

Ängeln var mycket vacker och stor. Hans regnbågsfärgade vingar var triangelformade. Han berättade att Gud hade gett honom instruktioner och han skulle visa mig en del av himlen.

Vi for högre upp genom atmosfären och kom in på nytt genom himlens port. Jag såg fruktträd med vackra frukter. Jag såg familjer klädda i vackra klädnader där de gick upp för en sluttning prisande Gud.

Omgivningen var fylld med den finaste musik man någonsin vill lyssna på. Himmelsk musik är en glädjens manifestation. Det är ett tecken på lycka och ett bevis på glädje.

Jag har lyssnat till magnifika körer och stora ensembler som har skapat och framfört fin musik här på jorden. Men, ni heliga, ingenting här nere kan jämföras med den storslagenhet och elegans som musiken och sången är där.

Himlen var en symfoni av musik. Föreställ dig om du kan, miljoner fullkomligt trimmade röster som mjukt sjunger himlens melodier! Inte en enda sjöng falskt. Allt var i fullkomlig harmoni.

Stränginstrument ackompanjerade vackert till trumpeter och andra musikaliska instrument. Allt blandades med röster från förlossade heliga som prisade Gud i medryckande glädje. Instrumenternas toner, liksom de sjungandes röster, hade blivit renade och finjusterade av Guds Allsmäktiges kraft.

O, det var härligt att lyssna till den underbara lovprisningen till Gud. Röster som saknar kvalité och finhet på jorden, kommer att sjunga i harmoni i himlen. Vi kommer att vara lyckliga där. Till och med en tiotusen rösters kör här, skulle blekna jämfört med den stora och vältaliga musiken i Guds himmelska stad!

Våg efter våg av otroliga hymner med lovprisning vällde över landskapet och genom gatorna i himlen. Det var så omfattande att jag kunde varken lyssna eller tänka på något annat för en stund.

Till sist sade ängeln, ”Kom och se Guds härlighet”.

Jag kommer ihåg hur vi en gång gick genom ett område med det vackraste gröna gräs jag sett.

Det fanns stora blomster rabatter i vissa delar av gräset. Blommorna var praktfulla och såg ut som rosor. Varje växt hade minst en blomma med vackra kronblad. Ni heliga, det såg ut som om blommorna sjöng!

Himlens hästar

När jag reste vidare med ängeln passerade vi en plats där det fanns vackra vita hästar, jag kommer ihåg att jag läst i Uppenbarelseboken om hästar, och att Jesus en dag kommer att rida på en vit häst, leda himlens armé som också kommer att rida på vita hästar:

Och jag såg himlen öppen, och se, en vit häst, och han som satt på den heter Trofast och Sann, och han dömer och strider i rättfärdighet.
Hans ögon var som eldslågor, och på sitt huvud bar han många kronor. Han hade ett namn skrivet som ingen känner utom han själv.
Han var klädd i en mantel som hade doppats i blod, och det namn han har fått är Guds Ord.
De himmelska härarna följde honom på vita hästar, och de var klädda i vitt, rent linnetyg.
(Upp. 19: 11-14)

Hästarna såg ädla ut som schack pjäser. De såg ut som stora statyetter huggna ur stenblock, men de var verkliga och levande. De hade gigantiska hovar. De var bländande vita och konungsliga.

En kvinna iklädd en vacker klädnad log när hon talade till hästarna, bjöd dem att knäböja i lovprisning till Gud. Alla på en och samma gång, böjde höger knä och prisade Herren!

Jag tänkte, ”O, så vackert” och jag kom ihåg att jag läst i Bibeln att varje skapelse i himlen och på jorden skall ära och prisa Gud:

Jag har svurit vid mig själv, ett sanningens ord har utgått från min mun, ett ord som inte skall tas tillbaka: För mig skall alla knän böja sig. Alla tungor skall ge mig sin ed.
(Jesaja 45: 23)

Det står skrivet: Så sant jag lever, säger Herren, för mig skall varje knä böja sig, och varje tunga skall prisa Gud”.
(Rom. 14; 11)

Därför har också Gud upphöjt honom över allting och gett honom namnet över alla namn, för att i Jesus namn alla knän skall böja sig, i himlen och på jorden och under jorden, och alla tungor bekänna, Gud, Fadern till ära, att Jesus Kristus är Herren.
(Filipp. 2: 9-11)

Och allt skapat i himlen och på jorden och under jorden och på havet, ja, allt som finns i dem hörde jag säga: Honom som siter på tronen, honom och Lammet tillhör tacksägelsen och priset, äran och makten i evigheternas evigheter.
(Upp. 5: 13)

Frid, glädje och lycka fanns överallt. Jag hörde folket prisa Gud.

Plötsligt såg jag inte ängeln längre, men där stod Jesus. För mig såg han lång och reslig ut, Han hade en klädnad som var utmärkande jämfört med andras klädsel.

Hans genomträngande ögon var vackra. Hans skägg var snyggt trimmad och han hade mycket tjockt hår. Jag kommer ihåg när jag sett honom, att jag tänkt på att hans ödmjuka blick som är utöver vad en skribent kan uttrycka. Kärleksfullheten som den Välsignade Frälsaren utstrålade var respektingivande och underbar.

Allt inom mig ville prisa Honom, tillbedja och buga mig inför honom, Konungars Konung och Herrarnas Herre, Jesus Kristus. Ära och kraft flödade runt omkring Honom.

Förrådshus för helande

Jag lade märke till att Jesu blick såg bekymrad ut. Jag frågade, ”Jesus, vad är det”?

”Barn, titta!”

Han sträckte ut sin hand mot en byggnad där jag såg en stor öppning. Från öppningen vällde ära och makt fram – våg efter våg – strömmade ut.

Jag frågade Honom på nytt, ”Vad är detta”?

”Barn, ser du helanden i detta förrådshus?”

”Ja, Herre.”

”Alla välsignelserna väntar på Guds barn.”

Lidelserna i livet är verkligen tragiskt. Så mycket sjukdom, smärta, fysiskt lidande, missbildningar och annat liknande som folk lider här!

Du kan se det överallt. Gå genom korridorerna på vilket sjukhus som helst, eller större medicine center. Besök smittokliniker, mental sjukhus, intensiv avdelningar, akutmottagningar och andra platser där man tar emot folk i stor smärta och outhärdlig fysisk plåga och mental ångest.

Sjukdom är resultat av Adam och Evas syndafall i Edens Lustgård. Det är ett av syndens resultat. Somliga ser sjukdom som en plåga, mänsklighetens tragiska förhållande, eller som en del av ett normalt liv. I verkligheten så är det en Satans förbannelse.

Helande i himlen

Behov för helande är överväldigande.

Sjukdom förstör Guds vilja. Det är ett onormalt förhållande i Guds hushåll. Det härstammar inte från Gud, det kommer inte från himlen. Synd kommer från en ond källa, inte från en god källa.

All sjukdom, plåga och lidande kommer att vara borta för alltid när vi kommer till himlen. Paulus skrev om våra kroppars yttersta förlossning:

Jag hävdar att den här tidens lidanden väger lätt i jämförelse med den härlighet som kommer att uppenbaras och bli vår.
Ty skapelsen väntar ivrigt på att Guds barn skall uppenbaras.
(Rom 8: 18-19)

Det värsta möjliga fysiska lidandet här i livet, är inget jämfört med det övermåttan härliga ära som kommer här efter. I himlen med fullkomliga kroppar, kommer vi att vila i Kristus utan smärta eller fysisk plåga. Ändå vill Han att vi skall bli helade nu.

Ett av Guds namn i Bibeln är Jehova-Rapha, som betyder ”Herren vår Helare”. Gud stiftade ett speciellt förbund för helande till Hans folk. Han lovade Israel:

Om du hör Herrens, din Gud röst och noga lyssnar till hans bud och håller alla hans stadgar, så skall jag inte lägga på dig någon av de sjukdomar som jag lade på Egyptierna, ty jag är Herren, din läkare.
(2 Mos. 15: 26)

Även om sjukdom är en del av syndens förbannelse, så har Jesus tagit bort förbannelsen för troende genom Sin försoning. De sår och smärtor Kristus led betalade priset för synden. Han blev vår frälsare. Hans lidande uträttade mer än bara betalning för synd, det etablerade Jesus också som Helaren!

Han var genomborrad för våra överträdelsers skull, slagen för våra missgärningars skull. Straffet var lagd på honom för att vi skulle få frid, och genom hans sår är vi helade.
(Jesaja 53: 5)

Och våra synder bar han i sin kropp upp på korsets trä, för att vi skulle dö bort från synderna och leva för rätfärdigheten. Och genom hans sår har ni blivit botade.
(1 Petr. 2: 24)

Helande är för i dag

Kristi helande tjänst upphörde inte när Han han lämnade lärljungarna och blev upptagen till himlen. Apostlagärningarna är en fortsättning ”av allt det Jesus började, både det han gjorde och undervisade” (Apg. 1: 1).

Jesus upprättade helande tjänst på jorden och undervisade att helande är en del i Gudsrikets fördelar. Innan Han återvände till Sin Fader, instruerade Jesus troende att gå och hela de sjuka, Han sade:

Tecken skall följa dem som tror detta. I mitt namn skall de driva ut onda andar. De skall tala med nya tungor.
De skall ta ormar i händerna, och om de dricka något dödande gift skall det inte skada dem. De skall lägga händerna på de sjuka, och de skall bli friska.
(Mark. 16: 17-18)

Jesus sade också:

Och vad ni än ber om i mitt namn, skall jag göra, för att Fadern skall bli förhärligad i Sonen. Om ni ber om något i mitt namn, skall jag göra det.
(Joh. 14: 13-14)

Jag såg inte till Kristus längre, jag vandrade tillsammans med ängeln bland förrådshusen. Jag tänkte, ”Så många förrådshus, Herre”.

Jesus talade till min ande, ”Barn, när du ber för någon på jorden, bed för dem i Mitt namn. Kom ihåg att det inte är du som helar dem – det gör jag. Bed mig att hela ett öga eller ett ben, och jag kommer att göra det. Bed mig räta upp ett krokigt ben eller att hela sjuka kroppar, och jag kommer att hela dem”.

”Vad helst du vill att Jag skall göra, bed i Mitt namn, jag vill göra det. Jag har svaren väntande i förrådshusen”.

Jesus betonade att välsignelserna i förrådshusen är för Hans folk och för syndarna på jorden. Jag kommer ihåg att Han sade, att det mycket snart kommer att bli lavinartat av helanden i världen.

Jag tänkte på helanden som redan ägde rum på jorden, och tänkte,”Herre, hur underbar du är som reparerar våra kroppar”!

När vi blir äldre blir våra kroppar utslitna eller försämras. Det är ett naturligt resultat av synden, och vi kommer aldrig att helt bli fri konsekvenserna. Men Gud vill inte att vi skall tillbringa våra sista år sängliggande och oförmögna. Han vill hålla oss aktiva och produktiva. Jesus dog så att vi kunde bli helade.

Jesus Kristus, Guds Son, utgöt Sitt blod så att vi skulle bli räddade från helvetet. Om vi tror att Jesus Kristus är Guds Son, då har vi hopp. Våra själars hopp är i Jesus.

Jesus Kristus led för våra kroppars helande. Vår förmån, vår välsignelse och vårt hopp för fullhet och välstånd finns i Jesus. Han är hoppet för vårt fysiska välbefinnande.

Ni heliga, det finns förrådshus med helanden i himlen som vi inte gjort anspråk på. De finns där färdiga att göra anspråk på av Guds folk som ber i tro – och i Jesu namn!

När Han var på jorden, sade Herren, ”Jag går för att bereda rum för er” (Joh. 14: 2). Platsen där han bereder rum är i himlen. Det är en vacker plats med många vackra saker.

När jag ger mitt vittnesbörd i denna bok och när jag talar om himlen, fröjdar sig min själ. Tack Gud för det underbara Ord Han har gett till oss, Hans barn!

*****

Ordning i himlen

Himlen är en plats med många aktiviteter. Den är fylld med aktiviteter och spännande händelser. Änglarna gör alltid något, de är alltid sysselsatta med olika nyttosamma uppdrag.

Ett syfte med den här boken är att berätta hur jag uppfattade änglarnas arbete i himlen. De är lyckliga och glada – aldrig trötta, aldrig ledsna. Alltid prisar de Gud.

Förlossade heliga är också upptagna i himlen.

De har alltid arbete att utföra. Exakt vilken typ av arbete de är engagerade i vet jag inte. Men jag kan försäkra dig om att ingen är sysslolös i detta fullkomliga land.

Heliga är sysselsatta med arbeten ingen har har prövat på här på jorden. De är engagerade i att stimulera, uppmuntra, fullfölja uppdrag. De prisar Gud hela tiden och gör det som Gud har gett dem i updrag att utföra.

När jag såg änglarna som flög in med rapporter, kom de från hela världen. De hade besökt många gudstjänster i kyrkor och besökt bönemöten.

När de besökte platser på jorden, hade de alltid i handen ett vitt papper som såg ut som en guldkantad bokrulle. Sedan återvände de till en viss plats i himlen för att lämna rapport till någon annan ängel.

Himlens befolkning

I ett område i himlen såg jag heliga män som hade härliga vita klädnader. På en gång tänkte jag på skriften:

Jag gläder mig storligen i HERREN, min själ fröjdar sig i min Gud, ty han har klätt mig i frälsningens klädnad och svept in mig i rättfärdighetens mantel, lik en brudgum med högtidsbindel på sitt huvud, lik en brud som pryder sig med sina smycken.
(Jessaja 61: 10)

Folket jag såg i himlen hade utmärkande ansiktsdrag och de var från alla jordens nationer. Den heliga Skriften säger:

Därefter såg jag en stor skara som ingen kunde räkna, av alla folkslag och stammar och länder och språk. De stod inför tronen och inför Lammet, klädda i vita kläder och med palmblad i händerna.
(Upp. 7: 9)

En annan sak som gav mig bestående intryck är att det finns sådan ordning i himlen. Allt som fanns var gjord fullkomlig, välanpassad och med högsta graden av ypperlighet. Inget var slarvigt, ingen produkt var dålig, ingen aktivitet var medelmåttlig.

När jag såg familjer vandra på himlens heliga kullar prisande Gud, var det en så vacker syn. Deras glädje och lycka var obegränsad och i full frihet. Det såg ut att de alltid gjorde något underbart i Herrens närhet.

Allt som gjordes, enskilt eller i grupp, gjordes i en stilfull ordning. Himlen är fullständigt fri från orenhet och ofullständighet. Det är fullkomligt i ordets fulla mening. Alla växlingar och förändringar vi är vana vid på jorden är okänt i Guds paradis. Fullkomlig glädje och frid fyller allas hjärtan, själar och kroppar som finns där.

Fullkomlig ordning

Gudomlig, perfekt ordning och syfte karaktäriserar allt som händer i himlen

Både änglar och heliga är alltid engagerade i en ypperlig och glädjefylld tjänst. Ingen är sysslolös. Ingen har för mycket att göra. Guds barn tillsammans med änglarna och andra varelser i himlen, betjänar Honom dag och natt för alltid.

När vi får nya himmelska kroppar efter de heligas uppståndelse, då blir vi aldrig trötta eller svaga. Vi kommer aldrig att uppleva trötthet. Våra övernaturliga förhärligade kroppar kommer aldrig att förlora sin styrka. I evigheten är tiden avskaffad och omständigheter påverkar inte våra tankar, vår vilja och vår kropp.

För att ta del i himlens sysselsättning och nöjen, behöver vi himmelsk natur. Det händer när man blir född på nytt – vi får himmelsk natur. (2Petr. 1: 4), där Petrus förklarar:

Ty allt som hör till liv och gudsfruktan har has gudomliga makt skänkt oss genom kunskapen om honom som har kallat oss genom sin härlighet och ära.
Genom dem har han gett oss sina dyrbara och mycket stora löften, för att ni i dem skall få del av gudomlig natur, sedan ni kommit undan det fördärv som på grund av begäret finns i världen.
(2 Petr. 1: 3-4)

Himlens arkitektur och design är byggd för evighet av en evig Gud. I ett område såg jag något som liknade hela kvarter i himlens stad. Byggnaderna var mycket stora, ovanpå varje hus fanns stora imponerande kronor gjord av flera juveler. Jag vet inte hur mycket folk som bodde i de stora husen för jag gick aldrig in i något av dem. Men husen var alla ståtliga och rymliga, långt utöver vad som någonsin funnits att se på jorden.

Jag tänkte på Skriften som säger, när vi arbetar på jorden för Jesus, bygger vi en skatt i himlen (Luk. 18: 22). Jag kom ihåg bibelstället:

Och de tjugofyra äldste som satt på sina troner inför Gud, föll ner på sina ansikten och tillbad Gud och sade:
Vi tackar dig, Herre Gud, du allsmäktige, du som är och var, för att du har tagit makten, din stora makt, och trätt fram som konung.
Folken vredgades, och din vredes dag har kommit, tiden när de döda skall dömas och när du skall löna dina tjänare och profeterna och de heliga och dem som fruktar ditt namn, små och stora, och du skall fördärva dem som fördärva jorden.”
(Upp. 11: 16-18)

Ty se, er lön blir stor i himlen.
(Luk. 6: 23)

Se jag kommer snart och har min lön med mig för att ge åt var och en efter hans gärningar.
(Upp. 22: 12)

Guds vagnar

När vi förflyttade oss till en annan del av himlen, sade Herrens ängel till mig, ”Kom och se Guds härlighet”.

Ängeln visade mig Guds vagnar. Vagnarnas hjul var så stora att det är svårt att beskriva dem. De var smyckade med diamanter och dyrbara rubiner och smaragder.

Varje vagn hade minst två hjul på varje sida. Framsidan på vagnarna var låga och öppna som en släde. Det såg ut som de brann, men elden förtärde dem inte.

Fullkomliga kroppar

Alla människors ansikten som jag såg i himlen, var förhärligade och vackra. Ingen hade något ärr, alla hade utstrålning och såg stiliga ut.

Jag har hört folk säga, ”Vi kommer bara att vara som rökmoln”. Nej, du kommer inte att vara något rökmoln. Du kommer att ha en kropp med utseende.

Bibeln säger att det finns äldste runt omkring tronen:

Runt omkring tronen stod tjugofyra troner, och på dessa troner satt tjugofyra äldste, klädda i vita kläder och med kronor av guld på huvudet.
(Upp. 4: 4)

Patriarkerna i himlen är vackra Guds heliga som har dött och gått före oss. Gud har gett dem evigt liv. Jag såg dem som de kommer att vara när de fått sina nya förhärligade kroppar efter uppståndelsen.

Ni heliga, ni kommer att vara övermåttan lyckliga i himlen. När jag var i himlen, var tankar om hemmet långt borta. Inget missmod fanns där, ingen sorg, ingen bedrövelse. Jag gladde mig i Herren och var helt betagen av Hans skönhet.

Det fanns inget mörker i himlen. Endast härlighet, makt och kraft fanns överallt, speciellt när man närmar sig tronen. Livets Flod flöt fram under tronen, den var vacker och såg ut som kristall:

Och han visade mig en flod med livets vatten, klar som kristall. Den går ut från Guds och Lammets tron.
(Upp. 22: 1)

När vi gick, sade ängeln, ”Kom och se Guds härlighet”.

Ni heliga, ängeln förde mig i snabb takt till en plats där den ymniga lovprisningen till Gud och musiken tilltog i intensitet och styrka. Det var den mest underbara musik du kan önska dig att höra. Glädjefyllda ljud och rop fanns överallt.

Herrens ängel sade, ”Vi närmar oss tronen”. Jag tänkte, ”O Gud, hur härligt, hur vackert”.

När Gud talar

När Gud talar, står tolv stora änglar, var och en mellan fyra och fem meter långa, uppställda framför tronen. O vad de blåste i sina trumpeter!

Vackra juveler prydde framsidan av deras klädnader. Med musik och med allt de sade och gjorde, påverkade de atmosfären. Det såg ut som de förberedde vägen när Herren skulle tala.

Jag såg ett tjockt moln som höljde tronen när Herren talade eller framförde ett budskap.

Och från tronen kom det ut blixtar, dån och åska, och framför tronen brann sju facklor, det är Guds sju andar.
(Upp. 4: 5)

Kraft vällde ut från tronens framsida. Mitt på tronen finns Gud i ett härlighetsmoln.

När Gud talade, lät Hans röst som ”bruset av stora vatten” (Upp. 14: 2), men jag förstod allt det han sade. En gång talade Gud om Sin Sons blod. Han talade om Hans Sons blod som utgjöts för jordens alla människor. Han sade att Jesu Kristi Hans Sons blod renar från all synd (1 Joh. 1: 7), Han påpekade denna inbjudan:

Kom! Och den som törstar må komma. Ja, den som vill, må ta emot livets vatten för intet.
(Upp. 22: 17)

I honom är vi friköpta genom hans blod och har förlåtelse för våra synder på grund av den rika nåd som han har låtit flöda över oss, med all vishet och insikt.
(Ef. 1: 7-8)

Gud sade att Hans Sons blod utgjöts till att förlossa män och kvinnor från deras synder. Han sade, att det var värt allt att korsfästa Sin Son, för att ge oss evigt liv, och att Hans Sons blod betalade priset för vår förlossning.

I Honom har vi förlossning genom Hans blod, förlåtelse från synder, enligt Hans nåds rikedom.

(Ef. 1: 7) [Fri översätning från en annan engelsk Bibel-översättning].

I honom är vi friköpta och har fått förlåtelse för våra synder.
(Kol. 1: 14)

Jesus Kristus…Han som älskar oss och har friköpt oss från våra synder med sitt blod.
(Upp. 1: 5)

När jag var i himlen var det upplyftande och spännande att få höra Guds röst. Även fast Guds röst var som ett väldigt dån, var det njutbart. Jag förstod allt Han sade.

Jag tänkte, ”O Gud, hur underbar du är! Du har gjort allt. Du har gjort allt för oss, Herre! Vi kan inte ens föreställa oss det du har berett för oss som älskar Dig” (1 Kor. 2:9).

Himlen en verklig plats

Jag brukar tänka, ”Himlen är verklig. Människorna är verkliga. Änglarna är verkliga. Allt detta är vackert och verkligt, och en dag kommer jag att ärva det, när jag fortsätter att tjäna Herren”.

Det är en glädje för mig att berätta om himlen och Guds prakt. Jag tackar Honom av allt mitt hjärta att jag får betjäna Honom. Jag tackar Gud för Jesus Kristus som frälste mig från det eländiga helvetet. Jag tackar Gud att jag är född på nytt, renad i blod, Konungens barn och att Jesus Kristus är min Herre!

Om du inte är född på nytt, då behöver du bli frälst från dina synder. Du behöver be Jesus Kristus komma in i ditt hjärta och frälsa din själ.

Tro att Han är Guds Son. Tro att Fader Gud sände Honom till jorden, att Han föddes av jungfrun Maria, och att Han är Guds helige Son, sänd till att förlossa oss från helvetet. Främst behöver du tro att Jesus betalade det enda accepterade offer för dina synder när Han dog på korset.

*****

Vad händer med barnen

På bibelns dagar talade Jesus om de små barnen. Han sade, ”Låt de små barnen komma till mig, och hindra dem inte, för sådana tillhör himlen” (Matt. 19: 14). Jesus sade också:

Amen säger jag er: Om ni inte omvänder er och blir som barn, kommer ni inte in i himmelriket.
Den som ödmjukar sig som detta barn, han är den största i himmelriket.
(Matt. 18: 3-4)

Jesus sade också:

Amen säger jag er: ” Den som inte tar emot Guds rike som ett barn, kommer aldrig dit in”.
(Mark. 10: 15)

Den som tar emot ett sådant barn i mitt namn, han tar emot mig. Och den som tar emot mig, han tar inte bara emot mig utan honom som har sänt mig.
(Mark. 9: 37)

Också i Gamla Testamentet står det:

Det här skall ni berätta för era barn, era barn skall säga det till sina barn, och deras barn till kommande släkten.
(Joel 1: 3)

Denna del av himlen kommer verkligen att göra många hänförda. Många har kritiserat det, men jag vet att Gud har visat mig detta. Det hände under en av mina besök i himlen.

Jag var tillsammans med den mäktiga ängeln som hade regnbågsfärgade, triangelformade vingar. Ängeln bar en vit gnistrande klädnad, och hans hår var som spunnet guld. Hans ansikte var vackert och härligt. Ljus och kraft var över honom.

Han sade, ”Kom och se Guds härlighet. Gud har sagt att jag måste visa dig platsen dit barnen kommer och vad som händer med dem när de dör”.

Jag måste förtydliga en sak. När Herren Jesus visade helvetet för mig, då såg jag inga barn. Det fanns inga småbarn eller spädbarn i helvetet som jag kan komma ihåg.

Det här kanske inte stämmer med andras teorier, men jag skall berätta det som Herrens ängel visade mig om himlen och helvetet, och den plats dit barnen kommer.

Jag prisade Gud medan jag reste med ängeln. Vi befann oss högt uppe i atmosfären när ängeln stannade och sade, ”Jag måste visa dig dessa saker”.

Komma ihåg

När jag var tillsammans med Herrens ängel inträffade vissa saker som jag inte längre kommer ihåg. En del saker fick jag inte komma ihåg. Det var många händelser under mitt besök i himlen – som jag upplevde, men inte kan komma ihåg. Hur som helst, det jag har tillåtelse att komma ihåg är ändå tillräckligt för att motivera mig att berätta för dig om himlen!

Daniel hade full förståelse i alla hans syner och drömmar. Dock, när Herren förde mig till himlen – o, där var sådan härlighet och kraft! Det fanns saker som aldrig förklarades för mig, och jag fick bara se vissa delar av himlen. För mig var det mest underbara att få se, platsen för barn och spädbarn.

Ofödda barn

När Herrens ängel sade, ”Kom och se Guds härlighet”, sträckte han ut sin hand i luften, en vision av ett sjukhus uppenbarades. Jag såg en kvinna i förlossningsrummet som födde.

Herrens ängel sade till mig, ”Hon håller på att få ett missfall. Barnet är endast tre månader gammalt”.

När jag såg synen kom två vackra änglar till hennes säng. I sina händer höll de något som liknade en korg gjord i vit marmor och pärla. Det var det vackraste jag sett. Den hade en öppning i mitten, och var stängd på varje sida.

Änglarna prisade Gud. Jag kunde höra dem. När kvinnan fick missfall, då kom barnets ande ut som en dimma ur den lilla späda kroppen. Änglarna tog emot det, placerade det i korgen, stängde locket och lyfte sina händer mot himlen. Änglarna prisade Herren högt. De hyllade och lovprisade Honom som Kungars Kung och Herrars Herre, skapare av allt i himlen och på jorden. De ropade, ”Ära vare Gud”!

När de passerade oss sade de, ”Kom och se”.

Vi for tillbaka genom porten till himlen. O, detta såg ut att vara den vackraste delen i himlen! Jag hade inte varit, eller passerat genom denna ingång av himlen tidigare.

Jag kommer ihåg att jag for med ängeln till en viss plats i himlen. Jag var tillsammans med ängeln som hade eskorterat mig. Vi kom så högt upp att jag åter kunde se Guds tron, och jag kunde höra ropen och lovprisningen till Gud. Den här gången kom vi till vänster om tronen.

Jag kommer ihåg vad jag tänkte när vi anlände denna väg, ”Oh, Gud, hur vacker du är. Hur underbar du är”. Den mäktiga lovprisningen till Gud, härlighet och ropen var överallt.

Ni förstår, den Heliga Skriften talar mycket om änglar. Här följer några exempel:

Lova Herren ni hans änglar, ni starka hjältar som utför hans befallning, så snart ni hör ljudet av hans befallning.
(Psalm 103: 20)

Herrens ängel slår sitt läger omkring dem som fruktar honom, och han befriar dem.
(Psalm 34: 8)

Och se, då blev det en stor jordbävning, ty en Herrens ängel steg ner från himlen. Han gick fram och rullade bort stenen och satte sig på den.
Hans utseende var som blixten och hans kläder vita som snö.
(Matt. 28: 2-3)

Jesus talar om att bli förd av änglar till himlen:

Så dog den fattige och fördes av änglarna till platsen vid Abrahams sida. Även den rike dog och begravdes.
(Luk. 16: 22)

Guds änglar

Det finns många referenser till änglar i Herrens Ord. Jag tänker på hur Hans Ord bekräftar saker om och om igen. Men när någon får en uppenbarelse, då belyses det speciellt.

Min främsta kallelse i Gud är drömmar, syner och uppenbarelser. Mitt vittnesbörd är att jag är bara Herrens redskap och jag uppskattar att få berätta detta om barnen.

O, den härlighet vi såg och röster av lovprisning som hördes! Blixt och åska och en regnbåge syntes omkring tronen. Jag kunde se bilden av en Man inuti härlighetsmolnet som täckte tronen.

Änglarna placerade korgen som de hade med sig, på tronen och bugade sig. Deras vingar sträcktes upp. Ära! Halleluja! Och Prisad vare Gud hördes över hela himlen.

På nytt såg det ut som vi var på en stor arena. Stora änglar blåste i trumpeter, det liknade en kungörelse.

Jag såg inte Gud, men jag såg en Guds likhet på samma sätt som Moses gjorde. (2 Mos. 33: 17-23). Sedan såg jag en hand öppna korgen. Jag är övertygad om att det var Guds avbilds hand.

Kära, jag vill berätta, om ni bara kunde se Guds härlighet och kraft så som Han visade det för mig! Hans kraft var så överväldigande och vackert och underbart!

Jag såg handen sträcka sig ut ur molnet och öppnade korgen. Det tog den lilla själen ur korgen och placerade det på altaret. Sedan såg jag händer arbeta med den lilla själen.

När hela proceduren var fullbordad och avslutad, framkom det mest vackra, fullkomliga formen av en mänsklig varelse. Proceduren fortsatte till dess att det blev till den stiligaste unga man jag sett.

I Guds omsorg

Det finns inga defekter eller spår av synd i himlen. Jag kom ihåg skriften angående Adams skapelse. Sedan sade Herren till mig, ”Det finns inget ofullständigt på denna plats. Allt som gick förlorat genom den första Adam, återupprättades genom den andra Adam”. [Andra Adam hänvisar till Jesus, översättarens anmärkning].

Det är min fulla övertygelse att det enda tecknet på synd i himlen är Jesu sår i Hans händer, fötter och sidan. Det kommer att vara en påminnelse för alltid och alltid, att vår välsignade Herre betalade priset för vår förlossning.

Sedan såg jag något som jag förstod var överdelen av Guds huvud – det såg ut som ull (Upp. 1: 14).

En fantastisk förvandling hände när Gud andades in i detta lilla barn, och det blev till en fullkomlig skapelse.

Änglarna började ropa och prisa Gud. När jag såg denna mäktiga manifestation av Guds kraft så försvann alla mina frågor helt, frågor som jag någonsin haft angående det som händer med barn och spädbarn. Nu vet jag utan något tvivel att de är i Guds händer och att de har blivit fullkomliga!

Sedan fortsatte jag tillsammans med ängeln att fara uppåt, högt utmed en sida i himlen. Det fanns vackra träd överallt med olika slags frukter. Jag såg blommor av alla de slag. Jag såg alla slags fåglar – en del som vi aldrig sett tidigare. O, himlens skönhet är obeskrivbar!

Vi for mycket högt till en annan del av himlen. Jag hörde härlighets rop. En stor ängel klädd i en lång vit klädnad stod vid porten. Han stod bakom en disk. Han tog upp en guldfärgad bok från disken och gav det till en annan ängel.

Ängeln som tog emot boken öppnade den, strålande gnistregn och flämtande ljussken kom ur boken. Det påminde mig om miljoner fyrvekeripjäser som avfyrades.

Sedan såg jag föräldrar och familjemedlemmar som rörde sig omkring vissa personer. De började ropa, skutta och hoppa. Jag förstod inte vad som pågick.

Ängeln sade till mig, ”Dessa kära upptäcker sina familjemedlemmar”. De som var skadade, förlamade, krymplingar, eller hade dött förhastat, var nu i en fullkomlig skepnad!

I himlen kommer du att känna alla. Du kommer att känna Abraham, Isak och Jakob. Du kommer att känna Moses och alla profeterna. Du kommer att känna alla lärljungarna i Nya Testamentet.

Du kommer att känna varje person i himlen. Du kommer att känna dem på samma sätt som Gud känner dig (1 Kor. 13: 12). Du kommer att ha omfattande kunskap.

Ängeln sade till mig, ”Kom, du skall gå innanför denna port”.

Det var den vackraste port jag sett i himlen. Den var utförd som en trädgårdsport i trä runt om, men porten såg ut att vara gjord i vit sten eller marmor. Vackra blommor växte överallt.

Vi gick in genom porten och vi fick bevittna en underbar fröjdande återförening av alla i Guds familj.

En himmelsk återförening

Kung David visste mycket väl, att små barn som av någon orsak dör för tidigt, att deras själ kommer till himlen där troende medlemmar från deras familjer kommer att återförenas med dem en dag. När hans eget spädbarn dog, som hade blivit född utom äktenskapet i en otrosaffär med Bat-Seba, ångrade David uppriktigt sin synd och var övertygad om att Gud hade förlåtit honom (Psalm 32: 5). Därför att David upplevde frid i sin övertygelse att han skulle tillbringa evigheten med Gud (se Psalm 23: 6) och att han skulle få se sin lilla son igen (2 Samuel 12: 23), kunde han trösta Bat-Seba i hennes sorg.

Här följer den bibliska texten över händelsen:

Då sade David till Natan: ”Jag har syndat mot Herren”. Natan sade till David: ”Så har också Herren förlåtit dig din synd. Du skall inte dö.
Men eftersom du genom denna handling har kommit Herrens fiender att förakta honom, måste den son som just har fötts åt dig dö”.
David bad åter till Gud för pojken och fastade. När han kom hem låg han hela natten på marken.
Då kom de äldste i hans hus upp till honom för att få honom att resa sig från marken. Men han ville inte, och inte heller åt han något med dem.
På sjunde dagen dog barnet. Davids tjänare var rädda för att tala om för honom att barnet hade dött. De tänkte: ”När vi talade med honom när barnet levde, ville han inte lyssna till oss. Hur kan vi då säga honom att barnet har dött? Han kan göra något förfärligt.”
Men när han såg att hans tjänare viskade med varandra, förstod han att barnet hade dött. David frågade då sina tjänare: ”Har barnet dött”? De svarade: ”Ja”.
Då steg David upp från marken, tvättade sig, smorde sig, bytte om kläder och gick in i Herrens hus och tillbad. När han kom hem igen bad han att man skulle sätta fram mat åt honom och han åt.
Då sade hans tjänare till honom: ”Varför gör du så här? Medan barnet levde, fastade du och grät, men så snart barnet har dött, stiger du upp och äter”.
Han svarade: ”Så länge barnet levde, fastade jag och grät jag, för jag tänkte: Vem vet kanske förbarmar sig Herren över mig och låter barnet leva.
Men nu, när det har dött, varför skulle jag då fasta? Kan jag föra honom tillbaka igen? Jag kommer att gå till honom, men han kommer inte tillbaka till mig”.
David tröstade sin hustru Bat-Seba.
(2 Samuel 12: 13-14, 16-24)

En Herrens ängel sade till mig, ”Från den stund befruktning äger rum, är barnet en evig själ. Om ett foster aborteras, dör på grund av missfall eller annan orsak, känner Gud till det. Han har gett ansvaret till sina änglar”.

Vi för deras små själar till himlen och Gud fullbordar dem. Det händer oavsett om barnet har blivit aborterat eller dött en naturlig död. Det formas till fullkomlighet genom Guds mäktiga hand.

”Om barnens föräldrar lever ett rättfärdigt liv i Kristus Jesus, när de sedan kommer till himlen kommer de att återförenas och känna igen sina dyrbara kära. De kommer att möta dem vid härlighetens port!”

*****

Tillbedjan omkring Tronen

Jag prisar Gud för möjligheten att skriva ner min vision av himlen i en bok. Det brinner hela tiden i mitt hjärta. Många personer har uppmuntrat mig till att skriva ner mitt vittnesbörd och dela min vision av himlen som Gud har gett mig.

Jag har berättat om min himmelska vision och min erfarenhet från helvetet i många kyrkor som jag betjänat.

Jag vill dela med dig några andra scenerier jag såg i himlen. Jag vill att du skall veta att himlen är verklig. Om du har kära som har gått bort, någon som har gått före dig till himlen, den personen kommer att möta dig vid härlighetens port. Jag vill uppmuntra ditt hjärta, för vi har ett välsignat hopp i Kristus Jesus. Han har farit till himlen för att bereda en plats för oss.

Änglarna jag såg i himlen var stora och mäktiga! De bar gnistrande, skimrande klädnader som utstrålade mängder av ljus. De var mäktiga och uppriktiga. Deras sinnen var inställda på att lyda Gud. Det var klart för mig att de mäktiga änglarna jag såg vid varje pärleport var beskyddande änglar.

När jag såg änglarnas svärd de bar vid sidan, tänkte jag, ”Ja, ära vare Gud! Halleluja! Gud beskyddar verkligen Sina barn”.

Guds änglar

Du förstår, Bibeln talar så mycket om änglar, många ställen refererar till änglar. Det är uppenbart att vi många gånger behöver tänka över om det som Guds ord säger om och om igen. När någon får en uppenbarelse, så ger det mera ljus över ämnet.

Här följer några exempel om det Bibeln säger om änglar:

Ty han skall ge sina änglar befallning om dig att bevara dig på alla dina vägar. De skall bära dig på händerna, så att du inte stöter din fot mot någon sten.
(Psalm 91: 11-12)

Herren, som jag har vandrat inför, skall sända sin ängel med dig, och göra din resa framgångsrik…
(1 Mos. 24: 40)

Och jag såg en annan väldig ängel komma ner från himlen klädd i ett moln och med regnbågen över sitt huvud. Hans ansikte var som solen och hans ben som pelare av eld.
(Upp. 10: 1)

Sedan såg jag en annan ängel komma ner från himlen. Han hade stor makt, och jorden lystes upp av strålglansen från honom.
(Upp. 18: 1)

För när de döda uppstår, gifter de sig inte och blir inte bortgifta, utan de är som änglarna i himlen.
(Mark. 12: 25)

Då visade sig en ängel från himlen och gav honom kraft.
(Luk. 22: 43)

Är inte änglarna andar i helig tjänst, utsända för att tjäna dem som skall ärva frälsning?
(Hebr. 1: 14)

På samma sätt blir det glädje bland Guds änglar över en enda syndare som omvänder sig.
(Luk. 15: 10)

På nytt fick jag komma in genom himlens port, och jag kommer ihåg att jag var överväldigad över den frid och glädje som finns där. O, den härliga sången och lovprisningen! Ni heliga, jag tror inte att någon kan beskriva det rätt, för jorden har aldrig upplevt en frid som detta. Allt sedan Eden, har jorden aldrig upplevt den frid, glädjen och allt det andra som finns i himlen.

Det finns ingen sjukdom i himlen. Det finns inga rullstolar i himlen. Det finns ingen oförmåga i himlen. Det finns inga sjukdomar (smärta) i himlen. Allt är fullkomligt och vackert. Där finns ingen korrumption. Där finns inga lögner. Det finns ingen synd, för Gud tillåter inte en enda synd att komma in genom himlens port.

Den stora föreställningen

Tillsammans med ängeln som guidade mig, förflyttade vi oss snabbt. Vi passerade många fruktträd som växte vid Livets Flod. Varje träd hade vackra frukter.

Allteftersom vi förflyttade oss, verkade det som om vi blev ett med musiken. Hela tiden i himlen hörde jag musik och det var alltid nytt. Jag hörde jämt lovprisnings-musikaler i ära och pris till Gud.

Guds ängel sade till mig, ”Vi skall gå inför tronen för att se Guds lovprisning”. Utmed vägen såg jag hundratals personer som kom från hela himlen. De skulle tillbedja Kungars Kung och Herrars Herre.

Tillbedjan i himlen

När vi kom närmare, såg det ut att hundratals blev tusentals, och tusentals blev till en oräknelig skara. De kom från olika delar av himlen. Uppenbarligen kom vi till den typ av arena som Johannes beskriver:

Genast såg jag i anden, och se, en tron stod i himlen och någon satt på tronen.
Och han som satt på den såg ut som en sten av jaspis och karneol, och en regnbåge som en smaragd omgav tronen.
Runt omkring tronen stod tjugofyra troner, och på dessa troner satt tjugofyra äldste, klädda i vita kläder och med kronor av guld på huvudet.
Och från tronen kom det ut blixtar, dån och åska, och framför tronen brann sju facklor, det är Guds sju andar.

Då faller de tjugofyra äldste ner inför honom som sitter på tronen och tillber honom som lever i evigheternas evigheter. De lägger ner sina kronor inför tronen och säger:
Du, vår Herre och Gud, är värdig att ta emot pris, ära och makt, ty du har skapat allt. Genom din vilja kom det till och blev skapat.
(Upp. 4: 2-5, 10-11)

Vilka moln! De mest vackra moln svepte in och ut omkring tronen. De liknade svampmoln vid en atomexplosion, varje moln var sammansatt av härlighet och vackra färger.

En skimrande regnbåge var som ett valv över allt detta. Det är omöjligt att föreställa sig Guds intensitet och kraft.

Jag förstod i mitt hjärta att figuren av en mannen jag såg i molnet representerad Gud.

För tusentals år sedan, ville Gud göra en människa till Sin avbild, och Han gjorde det.

Och Gud skapade människan till sin avbild, till Guds avbild skapade han henne, till man och kvinna skapade han dem.
(1 Mos. 1: 27)

Gud tog bokstavligen jord från marken och skapade mannen. Tänk på den Guds kraft som måste ha varit närvarande:

Och Herren Gud formade människan av stoft från jorden och blåste livsande i hennes näsa. Så blev människan en levande varelse.
(1 Mos. 2: 7)

Sedan, på grund av att Adam var ensam – ”Men åt mannen fanns ingen medhjälpare som var hans like” (1 Mos. 2: 20) – försatte Gud honom i en djup sömn. Gud öppnade Adams sida, tog ut ett av Adams revben, och formade en kvinna av det. Gud formade Eva, Adams livslånga kompanjon och maka, som också skapades till Guds avbild (1 Mos. 1: 27. Vilken ära som gavs till mänskliga varelser som skapades till Guds avbild!

Var redo för Konungen

Vittnesbörden om himmelsk lovprisning visar på Guds skönhet och helighet. När vi kom fram till arenan för sammankomsten, såg jag människor och änglar överallt. Jag var imponerad av att allt gjordes i sådan ordning. Överallt prisade människor och änglar Gud.

Livets Flod flöt fram från Guds tron. Det var som ett glashav, som ett hav av kristall, men den flöt fram.

Ni heliga, åter såg jag hästar. De stora, vita magnifika hästarna såg ut som de var gjorda i marmor. De var alla vackra utan någon minsta brist. De var eleganta som schack pjäser, men de var fysiskt verkliga. De bar vita täcken som var fint dekorerade med guldkanter. De hade guldbetsel i munnen. De hade ornament på hovarna och på deras svansar. Hästarna stod i ordning inför tronen.

Jag lade märke till att änglarna som stod inför tronen hade trumpeter och musikaliska horn vid sin sida. Deras fladdrande, skinande klädnader var dekorerade med guld och med insydda stora rubiner och alla slags stora stenar.

Plötsligt såg jag många musikaliska instrument. Det var de mest spektakulära instrument du någonsin kan föreställa dig. O, himlens skönhet! Det fanns många harpor. Jag försökte lägga märke till vilka som hade dessa instrument.

Jag tänkte, O, ära vare Gud! Halleluja”!

Kallad att tillbedja

Ni heliga, den Helige Ande visade tydligt för mig. Kvinnan bland hästarna stod stilla. Änglarna som stod framför tronen, tog var och en i turordning upp sin trumpet eller horn som de hade vid sidan och blåste. När de blåste i hornen – o, vilket ljud och glädje och stark lovprisning som steg upp! Någon i himlen proklamerade högt:

Det är nu dags att tillbedja Kungars Kung och Herrars Herre för Hans härliga gärningar och Sin härliga kraft till jordens folk.

Det är dags att prisa Honom stort, att tillbe Honom med sång och dans, att tillbe Honom med musik, att tillbe Honom för Hans godhet.

Han är Gud. Han är Kungars Kung och Herrars Herre. Han är människosläktets Förlossare.

Ni heliga, trumpeter hördes när allt detta pålystes! Ängeln som läste ur bokrullen stannade upp, och en signal gavs.

På en gång, böjde alla dessa ståtliga hästar sina knän. Deras huvuden sänkte sig, alla i en rad i lovprisning till Herrens namn.

För att i Jesu namn alla knän skall böja sig, i himlen och på jorden och under jorden.
(Filipperbrevet 2: 10)

Och allt skapat i himlen och på jorden och under jorden och på havet, ja, allt som finns i dem hörde jag säga: Honom som sitter på tronen, honom och Lammet, tillhör tacksägelsen och priset, äran och makten i evigheternas evigheter.
(Upp. 5: 13)

Hästarna började snurra runt och hoppa inför Herren. De gjorde olika saker för att upphöja, prisa och tillbedja Gud. O, om ni hade fått se det! Gud var nöjd med lovprisningen till honom.

Motivation till att prisa

Ni heliga, jag tror inte att vi förstår hur mycket Gud älskar vår lovprisning. När vi går genom prövningar, hjärtattacker och sorg, då vill Gud att vi skall prisa Honom. Vi skall prisa Honom men inte på grund av sorg och prövningar, utan för att vi älskar Honom.

När vi lovprisar Honom, så gör vi det för Hans skull, inte för vår egen. När vi prisar Honom för allt det mäktiga Han gjort för oss, då flyttar vi vår uppmärksamhet från oss själva och till Gud. När vi går in i lovprisning, då inser vi att Han är den som kan lösa våra problem som möter oss, och vi kan förtrösta på Honom som vår hjälp. Egentligen drar vi nytta av att lovprisa och tillbedja Herren.

Lovprisningens hyllning

Just då började alla himlens musiker spela, en annan grupp tillbedjare kom in. Tusentals röster sjöng i tillbedjan och lovprisning till Jesus. Ljudet av härlighetsrop steg upp. Det hördes klockor ringa över hela himlen. I timmar, upplevde jag, ljöd lovprisning till Gud!

Hur ljuvligt det är att höra och att vara mitt i lovprisningen till Gud! Där, mitt i centrum av detta resonerande, magnifika ljud, verkade jorden vara så långt borta för mig. Sorg och svårigheter var så långt borta. Helvetets hemskhet var så långt borta.

Mitt uppdrag från Gud

Inom mig visste jag att Gud hade gett mig en uppgift. Guds ängel vidrörde och styrkte mig.

Han sade till mig, ”Barn, Gud har tillåtit dig att se allt detta så att du kan skriva ner och berätta om det. Du har fått uppenbarelser och visioner och drömmar för att låta människor på jorden känna till det som Gud har berett åt dem, som älskar och håller Hans bud” (1 Kor. 2: 9; 5 Mos. 7: 9).

Ni heliga, jag hörde Guds röst! Bara att höra Hans röst fyllde mig med hänryckning. Det lät som åska, men jag förstod det Han sade.

Jag föll på mitt ansikte och tillbad och prisade Kungars Kung och Herrars Herre,

Skriftställen om himlen

När jag återvände till jorden och började tänka på allt det underbara Gud hade visat mig, läste jag Guds Ord. Överallt jag läste, fanns det något om himlen och Guds majestät.

Jag vill dela några skriftställen med dig:

Du ensam är Herren. Du gjorde himlarna och himlarnas himmel och hela deras härskara, jorden och allt som är på den, haven och allt som är i dem, och du håller dem alla vid liv. Himlens härskara tillber dig.
(Nehemja 9: 6)

Bor inte Gud i himlens höjd? …
Molnet bildar en slöja så att han inte ser, och på himlavalvet vandrar han.
(Job 22: 12, 14)

Ty han blickar ner från sin heliga höjd, Herren skådar ner från himlen ner till jorden.
(Psalm 102: 20)

Herren har ställt sin tron i himlen, hans konungavälde omfattar allt.
(Psalm 103: 19)

Prisa Herrens namn, ty endast hans namn är högt, hans majestät når över jord och himmel.
(Psalm 148: 13)

Nej, ni har kommit till Sions berg och den levande gudens stad, det himmelska Jerusalem, och till änglar i mångtusental.
(Hebr. 12: 22)

*****

Heliga väsenden i himlen

Detta är en verklighets berättelse om det jag fått vara med om. Åter kom Herrens ängel till mig och sade, ”Se Guds härlighet”.

Jag togs upp på en gång genom en av himlens portar. Varje port är gjord i en utsökt vacker pärla, med mönster inuti. Himlens skönhet är överväldigande! Vi passerade Livets Flod, och jag hörde människor utmed flodstranden ropa och prisa Gud. Jag fick komma inför Guds tron som det berättas om i fjärde kapitlet av Johannes Uppenbarelse. O, vilka rop och vilken lovprisning!

Ni heliga, jag såg Guds tron precis som den Heliga Skriften säger. Den har en regnbåge över sig. Den överskuggas av ett härlighetsmoln och Guds strålande kraft. Jag hörde röster, jag såg ljussken och åska. Jag såg Guds krafts gudomliga manifestation!

Och från tronen kom det ut blixtar, dån och åska, och framför tronen brann sju facklor, det är Guds sju andar.
Framför tronen låg liksom ett hav av glas, klart som kristall. Mitt för tronen och runt om den stod fyra väsen, som hade fullt med ögon framtill och baktill.
(Upp. 4: 5-6)

När jag tittade, hörde jag en stor mängd röster från många änglar runt om tronen. Änglarnas antal gick inte att beräkna. Sedan såg jag himmelska väsenden och de äldste. Där fanns fyra himmelska väsenden och tjugofyra äldste. Den här scenen berättar Johannes också om i Uppenbarelseboken:

Och jag såg och jag hörde rösten av många änglar runt omkring tronen och väsendena och de äldste. Deras antal var tio tusen gånger tiotusen och tusen gånger tusen.
(Upp. 5: 11)

Och alla änglarna stod runt omkring tronen och kring de äldste och de fyra väsendena, och de föll ner på sina ansikten inför tronen och tillbad Gud.
(Upp. 7: 11)

De levande väsendena

Under detta speciella besök till Guds tron, såg jag de fyra levande väsendena som fanns framför Guds tron. Väsendena som jag såg omkring tronen är de som det berättas om i Guds Ord.

Alla himmelska väsenden hade stora ögon, en del på framsidan andra baktill. De kunde se framåt och bakåt. De var mycket stora, något liknande hade jag aldrig sett på jorden.

Var och en av dem hade sex vingar. En hade ett lejons ansikte. Den andra en kalvs ansikte.

Det tredje levande väsendet hade en mans ansikte. Föreställ dig om du kan, ett mycket stort väsende med sex vingar. Det hade en mans ansikte. Det fjärde levande väsendet liknade en flygande örn.

Alla dessa fachinerande väsenden ropade oavbrutet, ”Helig, helig, helig, Herre Gud Allsmäktig”.

Eftersom jag aldrig hade sett något väsende med deras utseende, såg de mycket egendomliga ut för mig. Jag visste ändå att Gud hade skapat dessa heliga väsenden i himlen. Jag prisar Gud för Hans mäktiga handlingar och för Hans mäktiga kraft. Gud är en fantastisk Gud! När jag såg på väsendena, började de prisa och tillbedja Gud Allsmäktig.

Jag vill att du skall förstå att efter jag sett Guds väsenden i himlen, började jag studera om dem och upptäckte Johannes häpnadsväckande beskrivelse i Uppenbarelseboken, om det jag själv hade sett. Här följer hur Johannes beskrev dem:

Framför tronen låg liksom ett hav av glas, klart som kristall. Mitt för tronen och runt om den stod fyra väsen, som hade fullt med ögon framtill och baktill.
Det första väsendet liknade ett lejon, det andra en ung tjur, det tredje hade ett ansikte som en människa, och den fjärde liknade en flygande örn.
Vart och ett av de fyra väsendena hade sex vingar, och de hade fullt med ögon, runt om och på insidan av vingarna. Dag och natt säger de utan uppehåll: ”Helig, helig, helig är Herren Gud, den Allsmäktige, han som var och som är och som kommer”.
(Upp. 4: 6-8)

Levande väsendens uppgift

Bibeln berättar om dessa levande väsenden och deras uppgift. De prisar och ärar Gud kontinuerligt. Tillsammans med de tjugofyra äldste, är Herrens tillbedjan deras främsta uppgift:

Dag och natt säger de utan uppehåll: ”Helig, helig, helig är Herren Gud, den Allsmäktige, han som var och som är och som kommer”.
Och när dessa väsen prisar, ärar och tackar honom som sitter på tronen och som lever i evigheternas evigheter, då faller de tjugofyra äldste ner inför honom som sitter på tronen och tillber honom som lever i evigheternas evigheter. De lägger ner sina kronor inför tronen och säger:
Du vår Herre och Gud, du är värdig att ta emot pris och ära och makt ty du har skapat allt. Genom din vilja kom det till och blev skapat.
(Upp. 4: 8-11)

Och de sjöng en ny sång: ”Du är värdig att ta bokrullen och bryta dess sigill, ty du har blivit slaktad, och med ditt blod har du åt Gud köpt mäniskor av alla stammar och språk, folk och folkslag.
Du har gjort dem till ett konungadöme, till präster åt vår Gud, och de skall regera på jorden”.
(Upp. 5: 9-10)

Och jag såg och jag hörde rösten av många änglar runt omkring tronen och väsendena och de äldste. Deras antal var tiotusen gånger tiotusen och tusen gånger tusen.
Och de sade med hög röst: Lammet som blev slaktat, är värdig att ta emot makten, rikedomen och visheten, kraften och äran, härligheten och tacksägelsen.
Och allt skapat i himlen och på jorden och under jorden och på havet, ja, allt som finns i dem hörde jag säga: ”Honom som sitter på tronen, honom och Lammet, tillhör tacksägelsen och priset, äran och makten i evigheternas evigheter”.
Och de fyra väsendena sade: ”Amen”. Och de äldste föll ner och tillbad.
(Upp. 5: 11-14)

Och alla änglarna stod runt omkring tronen och kring de äldste och de fyra väsendena, och de föll ner på sina ansikten inför tronen och tillbad Gud och sade: ”Amen. Lovet och priset visheten och tacksägelsen, äran, makten och väldet tillhör vår Gud i evigheternas evigheter. Amen”.
(Upp. 7: 11-12)

Och de tjugofyra äldste och de fyra väsendena föll ner och tillbad Gud som sitter på tronen. De sade: ”Amen. Halleluja.”
Och från tronen kom det en röst som sade: ”Prisa vår Gud alla hans tjänare, ni som fruktar honom, både små och stora”.
Och jag hörde liksom rösten från en stor skara, lik bruset av stora vatten och dånet av kraftig åska, och de sade: ”Halleluja, Herren vår Gud, den Allsmäktige, har blivit konung”.
(Upp. 19: 4-6)

Väsendenas övriga uppgifter finns också beskrivet i Upenbarelseboken:

Och när det tog bokrullen, föll de fyra väsendena och de tjugofyra äldste ner inför Lammet. De hade var och en sin harpa och skålar av guld, fulla av rökelse, som är de heligas böner.
(Upp. 5: 8)

Och jag såg när Lammet bröt det första av de sju sigillen, och jag hörde ett av de fyra väsendena säga med en röst som åskan: ”Kom”!
(Upp. 6: 1)

Och de sju änglarna med de sju plågorna kom ut ur templet. De var klädda i rena, skinande linnekläder och var omgjordade med bälten av guld kring bröstet.
Och ett av de fyra väsendena gav de sju änglarna sju skålar av guld, fyllda av Guds vrede – han som lever i evigheternas evigheter.
Och templet fylldes med rök från Guds härlighet och makt, och ingen kunde komma in i templet, förrän de sju plågorna från de sju änglarna hade nått sitt slut.
(Upp. 15: 6-8)

Jag såg en oräknelig skara änglar när de började prisa Herren. Jag hörde och upplevde denna oförglömliga scen när de äldste runt om tronen anslöt sig. Jag själv också, tillbad Konungen, samtidigt som jag tänkte, ”O, hur härligt att få se Guds Allsmäktiges kraft”!

*****

Himlens Härligheter

När Jesus uppenbarade himlen för mig, tog Han mig dit tio gånger genom Guds Allsmäktiges kraft. Det hände strax efter att Han hade visat helvetet för mig.

De gudomliga besöken började under påsken. Jesus uppenbarade sig för mig mellan 2 och 5 varje natt under trettio nätters tid, Han visade mig slutmålet för de som hade förkastat Honom. Innan jag såg himlen, förde han mig till jordens centrum och visade mig de dödas boning. Jag skrev boken En Gudomlig Uppenbarelse av Helvetet, i vilken jag redogjorde min upplevelse av helvetet. Efter de trettio besöken till hemskhetens djup, visade Jesus himlen för mig med all dess härlighet. Förutom det så har Herren besökt mig många gånger.

Detta är en verklighets berättelse om det jag varit med om. Guds ande uppenbarade allt det för mig som jag berättar för dig.

När Jesus förde mig på dessa resor, var jag faschinerad över att det i himlen inte finns någon bedrövelse, ingen död, inget döende och ingen sorg. I himlen finns bara glädje, frid, lycka och Andens frukter finns över allt.

Det som också faschinerade mig var Guds änglar som fanns i tusental. Somliga hade vingar, andra inte.

Under varje resa till himlen lade jag märke till att änglarna alltid var sysselsatta. De hade alltid något uppdrag att utföra och fullföljde det i detalj. För mig såg det ut som att varje ängel hade sin speciella uppgift och arbete att utföra. Men alla lovprisade Gud alltid och fullbordade sina uppgifter glatt där de höll på med sina sysslor.

Alla änglarna har alltid något att göra. Som exempel, när nya själar kommer till himlen, då tar änglarna emot dem på en gång och för dem genom Livets Flod. Änglarna eskorterar nya själar till en plats där andra änglar förser dem med frälsningens klädnad, som är rättfärdighetsdräkt. Sedan för änglar dem till kron-rummet, där varje person får en krona.

Allt detta utförs i en stilfull och fullkomlig ordning. Änglarna är helt nöjda när de gör detta.

Jag såg aldrig några klockor i himlen, men jag hörde dem ringa kontinuerligt. Det berättades för mig att varje gång en klocka ringer, har en själ blivit frälst på jorden. Det kallas för ”himlens härlighet”.

Möbler i himlen

Under mina besök i himlen, såg jag vackra bord. Jag vet inte hur jag bäst skall beskriva dem.

Ibland har jag sett Victorianska eller någon annan stil av möbler med utstuderade utsmyckningar. Ni har säkert sett liknande vackra detaljer, kanske ett bord vid sidan om med en vacker vas eller en bok på bordet. I himlen såg jag bord som dessa överallt, förutom att de var mera exklusiva i utförande och design.

Det fanns också böcker överallt tillsammans med andra saker.

Himmelsk dokumentation

Ni heliga, var medveten om att varje gång ni ger pengar, eller tionde, allt du gör för Guds härlighet noteras i himlen. Jag kommer så väl ihåg detta, för när Herren visade mig Sin mäktiga härlighet och kraft, gav det mig intryck som jag inte kan glömma.

Under mitt besök, såg jag många änglar som kom till himlen med noteringar från hela jorden. De gick till ett speciellt rum, där en ansvarig ängel tog emot noteringarna. Budbärarängeln läste noteringen, och ängeln som registrerade noteringen frågade, ”Är du vittne till det? Såg du att detta skedde”? När noteringen bekräftades registrerades det i en bok. Böckerna togs kanske till Guds tron. Men först måste de genomgå en speciell process.

Jag kommer tydligt ihåg att Guds Ande hela tiden förflyttade sig i himlen. Det är större än något på jorden. Saker på jorden är en modell av det som finns i himlen, men jordiska saker kan bara återge en skugga av det som finns i himlen. Otrolig musik, obehindrad lovprisning och andra härligheter som vi på jorden aldrig kan föreställa oss överflödar i himlen.

Gud vill att människor skall prisa honom. Från början av Moseboken och till slutet av Uppenbarelseboken, uttrycker Gud Sin längtan efter en familj som älskar Honom.

När du läser detta, kom ihåg att himlen är en plats Gud har berett för dem som älskar Honom. Jag skall dit. En dag kommer du dit ifall du är född på nytt, om du har gjort bättring från dina synder, och om du har Jesus Kristus i ditt hjärta.

Han kan rentvå dig från dina synder genom Sitt dyrbara blod. Låt mig få berätta för dig om Lammets blod, det dyrbara Jesu blod.

Blodet som renar

Tidigare beskrev jag registreringsrummet, nu vill jag skildra en annan detalj. Ett antal änglar satt i en speciell avdelning i registreringsrummet. De hade guldskålar framför sig. Detta är också en del av ”himlens härlighet”.

Framför änglarna fanns en stapel med böcker. En del anteckningar i böckerna var från jorden. Varje notering måste bli undersökt av en stor registrerings-ängel.

Jag såg två andra änglar som kom med noteringar från jorden. Det kom en ny notering varje gång en person blev född på nytt, och som verkligen blivit frälst från sina synder genom att ta emot Jesus Krisitus i sitt hjärta. När någon verkligen omvände sig från sina synder och bett Jesus bli sin Frälsare och Herre, då antecknades det att personen hade gett sitt liv till Herren.

Var och en av änglarna med guldskålarna tog en bok från bokstapeln. Varje ängel höll i sin hand något som liknade en blodstänkt klädnad. Den röda klädnaden var blandad med härlighet, ljus och kraft. Det var inte blodigt eller något liknande – det var vackert!

Varje ängel placerade den valda boken framför sig, och började från första sidan, han utplånade den skrivna noteringen med den blodstänkta klädnaden. Under Guds ledning, utraderade ängeln de gamla notringarna om denna syndare och antecknade att han eller hon just hade blivit född på nytt.

Det är jag, jag som för min egen skull stryker ut dina överträdelser, dina synder kommer jag inte mer ihåg.
(Jesaja 43: 25)

Barn, Guds Ord är sann. Gud förlåter verkligen våra synder. Det var så vackert att se när ängeln rentvådde sidorna. Halleluja, Gud stryker bort det förflutna för var och en av oss!

Jag såg detta härliga, jag hörde heliga i ära sjunga:

O, inget förutom Jesu blod kan rentvå mig från mina synder.
O, inget förutom Jesu blod, kan hela mig i dag.
O, inget förutom Jesu blod, kan rena mig i dag.

Sedan hörde jag änglarna sjunga denna sång:

En till förlossad är,
Genom Lammets blod.
En till har blivit frälst, från djävulens hand
Genom Lammets blod
En till har blivit frälst från helvetet,
Genom Jesu Kristi blod.

Blygs aldrig för att åkalla kraften i Jesu Kristi blod. Hans blod utgöts för nära tvåtusen år sedan för att rena våra synder, och det har inte misst sin kraft sen dess! Jesus utmande Djävulen ”en gång för alla när Han offrade Sig själv” (Hebr. 7: 27) och gick till korset för oss.

Kristus steg ner från härligheten. Han föddes av en jungfru. Han gav sitt liv så att vi kunde bli förlossade genom Hans dyrbara blod. Han gjorde det för att vi inte skulle hamna i helvetet, den hemska platsen som han visade mig.

Kära vänner, Evangeliet är sann. Hur jag gladde mig när jag såg änglarna tvätta bort alla gamla noteringar från böckerna. De raderade allt det gamla, alla gamla synder, allt smutsigt. Allt det gamla var borta, Jesu blod utraderade allt.

Guds altare

Jag älskar Guds altare. När jag besöker någon andefylld kyrka som har ett vackert altare, då vet jag att många tårar har utgetts där.

I Gamla Testamentet, befallde Gud åter och åter att Hans folk skulle riva ner gamla hedniska altare. Här är ett exempel:

Ni skall bryta ner deras altaren, slå sönder deras stoder och bränn upp deras aseror i eld, hugg ner deras avgudabilder och utplåna deras namn från sådana platser.
Ni skall inte tjäna Herren, er Gud, på deras sätt.
(5 Mos. 12: 3-4)

Guds folk fick befallning att göra sig av med alla syndiga altaren som inte prisade Honom. De befalldes att riva ner altare som inte ärade och respekterade Honom, och de ombads att bygga altaren för att endast tillbe Honom. Här följer ett exempel på instruktionerna:

Den natten sade Herren till honom: Tag en tjur som tillhör din far, och den andra sjuåriga tjuren. Riv sedan ner det baalsaltare som tillhör din far, och hugg sönder Aseran som står intill det.
Bygg ett altare åt Herren, din Gud, överst på denna klippa och uppför det på vanligt sätt. Tag sedan den andra tjuren och offra den till brännoffer på resterna av Aseran som du skall hugga sönder.
(Dom. 6: 25-26)

Dagens altare

När jag predikar i gudstjänster på olika platser i landet, då tänker jag på Guds altare. När vi kommer inför altaret i någon kyrka och utgjuter vårt hjärta inför Gud, då skäms vi inte för Honom. Ett altare avskilt åt Herren är en plats där vi kan vara inför Gud, där vi kan kalla på Honom och bekänna våra synder och be Honom om förlåtelse.

Många av oss upplever Hans mäktiga närvaro där! Vi kan förstå att Han svarar på våra böner. Ibland kan vi uppleva Hans armar omsluta oss. Det är något underbart med altaren – gammaldags Guds altare i kyrkor. Där kan man knäböja och tillbe Herren. Du kan prisa Gud i ditt hem också. Du kan göra det i din bil. Du kan prisa Honom överallt. Låt mig säga detta: altaret är en bestämd plats för en nära gemenskap med Honom.

När Gamla Testamentets profeter gjorde altaren inför Gud, då ropade de ut och bekännde folkets och sina egna synder inför Gud. Vid altaret gjorde de bättring och offrade blodsoffer för folket, och Gud accepterade deras offer.

Sedan Kristus utförde det slutgiltiga offret för våra synder genom Sitt blod, behöver vi inte längre offra. Ändå måste vi fortfarande göra bättring när vi är överbevisade om synd, en bra plats att göra det är vid ett altare. Om vi är i en kyrka, då kan vi böja knä där och be till Gud.

Det betyder så mycket att ha ett altare. Vi kan ha ett altare hemma också, en plats där vi kan vara inför honom. [Herren möter dig oavsett om du har ett altare eller ej. Din uppriktighet är avgörande inför Gud när du gör bättring. Översättarens kommentar]

När jag predikar, brukar jag alltid säga till folket, ”Skäms inte att komma till altaret. Här kommer Gud att möta dig”. Ja, Han kan möta dig där du sitter i bänken. Ändå är det något speciellt med ett helgat altare där du kan ödmjuka dig själv, lyfta upp dina händer och säga, ”Gud, här är jag. Tag emot mig. Bruka mig till Din ära”.

Tillbed Honom uppriktigt

När du ber från djupet av ditt hjärta, då måste du mena det du säger. Gud söker ett folk som skall älska och prisa Honom. Gud söker ett folk som vill vända sig bort ifrån sina onda vägar och komma tillbaka till Honom. Han söker efter ett folk som vill tillbe i ande och sanning.

Men mitt folk, som är uppkallat efter mitt namn, ödmjukar sig och ber och söker mitt ansikte och omvänder sig från sina onda vägar, då vill jag höra det från himlen och förlåta deras synd och skaffa läkedom åt deras land.
( 2 Krön. 7: 14)

Men den tid kommer, ja, den är redan här, då sanna tillbedjare skall tillbe Fadern i ande och sanning. Ty sådana tillbedjare vill Fadern ha.
Gud är ande, och de som tillber honom måste tillbe i ande och sanning.
(Joh. 4: 23-24)

Var uppriktig inför Gud. Var sann inför Gud. När du går till altaret, (inför honom, översättares anm.), böj inte knä och säg, ”Betty gjorde fel”, eller ”Joe gjorde fel”. Säg,”Gud, jag har syndat. Jag har kommit inför dig och behöver förlåtelse”. Förlåt sedan dem som du har något emot – förlåt dem.

Ni heliga, Herren söker ett folk för befrielse, så att blinda ögon öppnas, och öron kan höra vad Anden säger till församlingen (Upp. 2: 7).

O, himlens härlighet! Om du bara kunde se det som väntar på dig där!

Vi går genom många prövningar och svårigheter varje dag i livet. ibland ser det ut som om fienden försöker stjäla allt från oss, men Gud ger oss tålamod till att uthärda till segern. Det finns många olika betryck i livet, men i Herren finns frid och säkerhet.

Saknar du en god och stabil kyrka att gå till, så uppmanar jag dig att söka rätt på en kyrka där man predikar Guds Ord och tror på den Allsmäktiges kraft som förvandlar liv och hjärtan. Hitta en kyrka som tror på Den helige Andes kraft. Där du blir undervisad i Guds vishet och kan bli befriad från dina svårigheter, bedrövelser och sorg.

Ni förstår, det är viktigt att Guds folk får mötas tillsammans. Bibeln talar om att komma tillsammans (Hebr. 10: 25). Försök inte att klara dig ensam. Gud älskar dig, och det finns Guds heliga som också älskar dig.

Härligheter som skall uppenbaras

Det finns andra himlens härligheter, en del av dem har ännu inte uppenbarats. Jag fick inte tillåtelse att se dem.

Ändå, på en av mina besök i himlen såg jag vackra herrgårdar. Jag förflyttades snabbt förbi dem. Sedan kom jag till en plats där änglarna utförde olika göromål. Det såg ut att de kom från jorden i en viss ordning, de kom genom portarna med papper i händerna.

Ibland hade de böcker som det var skrivet i. De for till en viss del av himlen med noteringarna. Sedan överfördes noteringarna till böcker, noteringar till förmån för heligas belöning. När du kommer till himlen kommer du att få belöning för det du gjort för Jesus Kristus. Det är därför jag skriver denna bok. Jag skriver ner min vision av himlen för Jesu Kristi skull till Hans ära och heder.

Jag vill att du skall förstå de himmelska mysterier som Gud visade mig. Jag kan bara berätta för dig det jag såg, för mysterierna uppenbarades bara delvis för mig. Bibeln säger att ”vi förstår till en del, och profeterar till en del” (1 Kor. 13: 9).

Prisad vare Gud, när vi når vår slutliga destination, vårt slutliga hem, då får vi svar på alla frågor, alla böner kommer att bli besvarade, all vår djupaste längtan fullbordas!

*****

Visionen om änglar i arbete

I detta kapitel vill jag berätta om min vision angående änglar i arbete. Jag vill att du skall förstå något fint som Gud visade mig. Jag vill dela något av glädje och ljus angående det du har att se fram emot som Herrens arbetare.

Gud är underbar med att uppenbara ”Sin hemlighet till Sina profeter” (Amos 3: 7). Hans längtan är att visa något till dem som är öppna för Hans uppenbarelser och som vill proklamera Hans budskap.

Så säger Herren, Israels Konung, och hans Återlösare, Herren Sebaot: Jag är den förste och jag är den siste, förutom mig finnes ingen Gud.
Vem är som jag? Låt honom ta till orda, ja, lägg fram för mig vad som har hänt alltsedan jag insatte det gamla folket, och vad som skall komma, ja, låt dem berätta vad som skall ske.
Frukta inte och var inte förskräckta. Har jag inte för länge sedan låtit er höra om detta och förkunnat det? Ni är ju mina vittnen. Finns det någon Gud förutom mig? Nej det finns ingen annan klippa, jag vet ingen.
(Jesaja 44: 6-8)

Sedan svarade mig Herren och sade:
Skriv upp synen och rista in den på skrivtavlor, så att den lätt kan läsas.”
(Habakkuk 2: 2)

Det finns många skriftställen där Gud vill uppenbara saker för oss genom sina angivna representanter. Guds Ord är säker och sann.

Enligt Bibeln fick Daniel en vision från Herren:

Daniel hade en dröm och såg en syn när han låg på sin bädd. Sedan skrev han ner drömmen.
(Daniel 7: 1)

Johannes såg också en syner från Herren, och han ombads att skriva ner dem: ”Skriv ner i en bokrulle vad du ser” (Upp. 1: 11).

Jesaja var en stor profet med betydelsefull vägledning för Juda genom sin vision och frimodighet att berätta dem. Hans bok börjar med: ”Jesajas vision till sonen Amos, som han såg angående Juda och Jerusalem” (Jesaja 1: 1). På grund av att Hesekiel såg en vision från Gud (Hesekiel 1: 1), blev han kallad och smord för profeisk tjänst.

I sin fullkomliga nåd har Gud utvalt mig och visat mig visioner från Honom själv. Jag prisar Gud för det. När jag är i bön och meditation, och söker Gud angående något speciellt, då får jag se hemligheter genom Guds Ande. Han uppenbarar vissa saker för mig.

Min kallelse i Gud är att få ta emot drömmar, visioner och uppenbarelser och förmedla dem till andra. Som Guds smorde och utvalda, återger och förklarar jag enkelt de saker som Han har visat mig. Jag tror att det är min bibliska uppgift.

Uppenbara Guds sanningar

När dessa händelser började, uppenbarade sig Herren Jesus Kristus för mig för att visa helvetet för mig. Han uppenbarade sig i en gnistrande vit klädnad, full av ljus och kraft. Jesus såg ut att vara omkring 1,80 lång. Hans skägg såg vältrimmat ut. Hans tjocka hår vilade lätt på hans skuldror. Hans vackra ögon var genomträngande.

Närmaste bild för mig att jämföra Jesus med som jag såg Honom i visionen, är bilden där Han ber för Juda och Israel avtecknad vid Klagomuren. Jesus Kristus har så stor kärlek och medlidande för oss, precis som konstnären målade honom, som det att Han visade mig uppenbarelsen av helvetet och himlen och det som skall komma.

Vagnar av eld

Se vad Bibeln säger:

Och Elisa bad: ” Herre, öppna hans ögon så att han ser”. Då öppnade Herren tjänarens ögon, och han fick se att berget var fullt av hästar och vagnar av eld runt om Elisa.
(2 Kon. 6: 17)

När jag var i himlen, då såg jag vagnar av eld, med änglar som körde vagnarna. Det var mycket stora fordon, och jag förundrade mig över deras skönhet.

GUDS UPPENBARELSER

Se på denna bibelvers om änglar:

Medan de såg mot himlen dit han for upp, se, då stod två män i vita kläder hos dem.
(Apg. 1: 10)

Hur kan man läsa det och inte tro? Gud visade öppet änglar till sitt folk när Jesus togs upp till himlen.

Ni heliga, vi måste inse att Gud vill uppenbara Sin härliga kraft och Hans underbara verk i dessa sista dagar. Gud har visioner som Han vill visa oss. Han vill kommunicera dessa sanningar till oss så att vi kan bli upplysta och uppmuntrade att arbeta för Honom här på jorden.

Mirakler i församlingen

Tiden efter dessa visioner betjänade jag i en viss kyrka. Jag hade varit i djup bön och meditation. I kyrkan den kvällen såg jag änglar överallt. Alla hade svärdar av guld i sin händer.

Herrens Ande talade till mig, han sade tydligt till mig:

Barn, när folket får förbön, då vill jag hela speciella problem. Jag vill med det bekräfta att ditt vittnesbörd om helvetet är sann. Jag har gett Mitt ord att jag vill bekräfta med tecken och under och mirakler när Evangeliet om Jesus Kristus predikas.

Jag blev så upprymd. I min ande såg jag en ängel med en stor bok göra anteckningar när jag predikade. Jag såg taket öppnas, och jag kunde se Guds tron i en vision. Änglar fröjdade sig och prisade Gud.

Bryta syndens band

När det var dags för inbjudan till altaret, såg jag änglar vandra i församlingen, uppmuntrande folk att komma fram till altaret för att ge sina hjärtan till Herren. När jag såg änglarna röra vid människors hjärtan, då kom det ut den svartaste synd ur deras hjärtan när dom knäböjde och bad till Gud. O, det var så vackert!

I min ande såg jag kättingar som var lindade runt människorna. När folk tog emot förlåtelse, bröt änglarna bundenhet för att lösa kedjorna och att kasta bort dem. Banden bröts när folk sträckte upp händerna och bekännde sina synder inför Herren.

Rop hördes överallt från själar som hade blivit befriade. Det var underbart. I många gudstjänster över hela världen har Gud utfört stora mirakler som dessa, och underbara befrielser har skett.

Jag prisar Gud för Hans tecken, under och mirakler. Jag vet att änglar arbetar och hjälper mig i Jesu Kristi tjänst.

Bryta bundenhet

Jag vill berätta något annat för dig. När skriften hade uttalats, då såg det ut som om Ordet bokstavligen kom ut från varje sida och formades till ett svärd. Svärdet tränger sedan in i personens kropp rakt till problemet och helar det.

Guds härlighet var överallt! Det var förunderligt. Jag prisar Gud för himlens välsignelser på jorden och för det underbara uppenbarandet av Hans Ord.

*****

Guds Ord

I många gudstjänster som jag besöker, ser jag många underbara saker som änglarna gör.

Ni förstår helt säkert, att änglarna är Herrens tjänsteandar som är utsända till att betjäna dem som får frälsning till arvedel (Hebr. 1: 14). En gång såg jag en pastor profetera. När han profeterade, öppnade Gud mina ögon och jag såg en ängel över hans huvud. Ängeln hällde ut något som liknade olja blandat med eld ur ett horn. Sedan såg jag mannens hjärta i en syn. Det var fullt av Bibeln, Guds Ord. Ordet sågs komma ut ur hans hjärta, genom halsen och ut genom munnen. Jag såg hur Ordet kom ut ur hans mun. När det träffade luften, då blev det ett tveeggat svärd.

En annan ängel noterade det som Gudsmannen sade.

Jag tänkte, ”O, Gud, detta är vekligen ditt Ord som går ut till folket”.

Sedan såg jag en av änglarna hålla Den Heliga Skriften. När mannen predikade Guds levande Ord, såg jag hur orden hoppade ut ur sidorna i Bibeln. De gick in i hans hjärta och ut genom hans mun. När det hände, då blev Bibelns Ord ett tveeggat svärd.

När pastorn bad för människorna som var sjuka eller plågade av sjukdomar, tillät Herren mig att få se en mörk fläck i en lunga, ett ben, ett hjärta, eller den sjukdom det handlade om. Ordets svärd gick in i de berörda delarna av kropparna, och värme formades omkring stället. Vid många tillfällen när folk får förbön till helande, då säger de, ”O, jag kan känna Andens värme”.

Jag fick tillåtelse att se i anden hur sjukdomar verkligen brändes ut i människors kroppar. Det var så vackert att se hur uppenbarelsen av Guds Ord verkade. När jag såg hur nytt skinn och nya celler växte fram där gammalt hade varit, då prisade jag Gud.

Senare när jag samtalade med någon av dem sade de, ”Jag blev mirakulöst helad den dagen”.

Här på jorden ser vi bara delvis och vet bara delvis. Vi ser och vet bara det som Gud tillåter. Det jag såg var endast det Gud tillät, och jag ger Honom allt beröm, vördnad och ära.

Mot Tronen

Jag började se behovet och betydelsen av profeter i dagens samhälle, likaväl som på Bibelns tid. Jag började se betydelsen av de femfaldiga tjänsterna som det talas om i Efesierbrevet:

Och han gav några till apostlar, andra till profeter, andra till evangelister, och andra till herdar och lärare.
De skulle utrusta de heliga till att utföra sin tjänst att uppbygga kristi kropp.
(Ef. 4: 11-12)

Jag såg hur betydelsefull var och en är i Kristi kropp.

Bibeln säger att vi kan ”frimodigt gå fram till nådens tron för att få barmhärtighet och finna nåd till hjälp i rätt tid” (Hebr. 4: 16). Bibeln försäkrar oss om att vi har frimodighet att gå in i det allra heligaste genom Jesu blod (Hebr. 10: 19), enligt lagen renas nästan allt genom blod, och utan att blod utgjutes finns det ingen förlåtelse (Hebr. 9: 22). [fritt översatt från engelsk Bibel].

Vänner, jag kan bestyrka att detta är sant. Det är Jesu Kristi blod som försonar själen. Hans Ord och Hans blod samarbetar i nåd.

Låt oss därför frimodigt gå fram till nådens tron för att få barmhärtighet och finna nåd till hjälp i rätt tid.
(Hebr. 4: 16)

Hjälpen finns nära

Hur ofta har vi inte stora behov? Vi har sjukdomar i våra kroppar. Vi går genom hjärtattacker. Vi går genom skilsmässa. En närstående har dött. Ett barn har förirrat sig ut i världen. Det ser ut som om vi inte får några pengar och vi behöver hjälp. I tider som dessa går vi med frimodighet inför Guds tron och ber, ”Gud, jag behöver hjälp”.

Gud gav mig en vision om händelser på jorden, varje gång en helig ropade till Herren om hjälp, då fanns Guds ord där. En ängel hade en stor bibel i sin hand. Sedan såg jag ängeln öppna Guds Ord och sträckte fram det inför satans ansikte. Satan fanns närvarande som en oren ande eller som en orm. När ängeln öppnade Skriften, då föll Djävulen bokstavligen baklänges, ropande, för den visste att ängeln skulle använda det tveeggade svärdet mot honom.

Jag måste få berätta för er att allt det jag sett i anden, var inte alltid i kyrkor där jag betjänade. Jag kunde se händelser i anden som kunde vara miltals borta. Ofta visste jag inte var eller när det skedde.

Tack Gud att Jesus har avväpnat satan för oss, en gång för alla på korset så att vi nu kan leva i frihet. Vi kan nu komma frimodigt inför nådens tron var helst vi befinner oss.

Smörjelse och helande

Guds barmhärtighet och nåd är verklig och närvarande till att hela sjukdomar och smärta genom Sin Heliga Skrift, jag vill att du skall bli uppmuntrad i Guds Ord i dag.

Om du har ett behov, gå frimodigt inför nådens tron och bed Gud hjälpa dig. Guds änglar är ”tjänsteandar utsända för att tjäna dem som skall ärva frälsning” (Hebr. 1: 14).

Jag känner till detta från Skriften, och jag tror på det. Dessutom vet jag att det är så. Jag har sett det i det andliga området många gånger. När vi åkallar Herren, sänder Gud änglar till att hjälpa oss med kraft och makten i Hans Ord och i Hans Ande.

När demoner har blivit utkastade ur någon i ett möte, då har jag sett onda andar komma ut som mörka skuggor eller spöklika. När Jesu namn har åkallats, har jag sett änglar ta den onda anden och bundit den med en kedja. När jag har sett det brukar jag tänka, ”Gud, hur underbart Ditt Ord är som befriar demonbesatta människor från ondskans makter”.

Det är Herrens Ord som verkar. Det är Jesu Kristi Ord och endast i Hans namn, i Jesu Kristi namn som det fungerar.

Åkalla Jesu Kristi namn. Han vill frälsa dig. Du kommer att bli född på nytt, befriad från synd, och få ett evigt hem i himlen.

Kraften i Ordet

En gång när jag var i Malaysia var folket mycket hungriga efter Herren, och jag visste genom Guds närvaro att Gud skulle röra sig starkt i mötet. När Guds härlighet började falla över oss, var det liksom regn.

Den helige Ande rörde sig ibland oss och frälste människor. Folk ramlade ur sina stolar till marken när de tog emot Herren. Många själar blev befriade när Herrens kraft vidrörde dem. O, vilken glädje och Guds närvaro som kom ner! Guds Ord predikades och det befriade människor.

Som folket hungrade efter Gud! De ville bli födda på nytt och be Jesus Kristus komma in i sina hjärtan. Kraften i Guds Ord är fantastisk.

Tänkvärt

Guds ängel som hade gått framför Israels här, förflyttade sig nu och gick bakom dem. Molnstoden, som hade gått framför dem, flyttade sig och gick bakom dem, så att den kom mellan egyptiernas här och israeliternas. Molnet var där med mörker, samtidigt som den lyste upp natten. Under hela natten kunde den ena hären inte komma inpå den andra.
(2 Mos. 14: 19-20)

Guds barn, vet ni inte att Gud vill göra mirakler i dag precis som Han gjorde i går? Av någon orsak har vi begränsat de förmåner Gud har för oss i dag. Vi har försummat allt det underbara Gud har för oss.

Ockultism [spiritism] och olika slag av trolldom och häxkonst finns i vårt land. De talar till hungrande människors hjärtan. Människor söker vägledning och råd i sitt liv från alla möjliga källor.

Ändå talar jag om för dig att Gud är verklig och sann. Han vill inte att vi skall följa det ockulta. Han vill inte att vi skall ha att göra med häxkonst och ockultism i världen.

Gud talar i Sitt Ord emot det ockulta och att ha kontakt med familjära andar:

Vänd er inte till andebesvärjare eller till spåmän, så att ni blir orena genom dem. Jag är Herren er Gud.
(3 Mos. 19: 31)

Det är synd och mycket fel att gå till ett medie eller spiritist för att få hjälp och vägledning. I stället är Guds änglar verkliga och är utsända till att betjäna oss som får frälsning till arvedel.

Ty han skall ge sina änglar befallning om dig att bevara dig på alla dina vägar.
(Psalm 91: 11)

I all deras nöd var ingen verklig nöd, ty hans ansiktes ängel frälste dem. I sin kärlek och medömkan återlöste han dem och bar dem i forna dagar.
(Jesaja 63: 9)

Nebudkanessar tog då till orda och sade: Lovad vare Sadraks, Mesaks och Abed-Negos Gud, som sände sin ängel och räddade sin tjänare. De förtröstade så på honom att de överträdde konungens befallning och vågade sina liv för att inte tvingas dyrka eller tillbe någon annan gud än sin egen Gud.
(Daniel 3: 28)

Här av änglar

När Herren Jesus gav mig en uppenbarelse om helvetet, såg jag med mina andliga ögon att runt om mitt hem fanns Guds Ord skrivet i skyn.

Runt omkring på utsidan av mitt hem fanns en stor samling änglar. En del satt och samtalade med varandra. En annan grupp var mycket auktoritets benägna, såg ut som om de var på vakt. Den tredje gruppen stod med vingspets mot vingspets runt om huset med ryggarna vänt mot mitt hem. Den sistnämda gruppen var sammansatt av de största änglarna och alla såg ut som krigare! Alla hade ett svärd utmed sidan. Även om bara en mörk skugga försökte närma sig mitt hem, skulle de dra svärd och försvara min familj.

Kom ihåg ”Andens svärd, är Guds Ord (Ef. 6: 17). Ordet skulle komma ut som ett ljussken och gå in i fienden. Fienden skulle brännas upp till aska.

Skriften kom till mig: ”De ogudaktiga, skall bli som stoft under era fötter” (Malaki 4: 3). Att få se Guds ord i handling fortsatte att förvåna mig.

När Gud sände Sitt Ord, befriade ängeln Petrus från fängelset:

Och se, en Herrens ängel stod där, och ett ljussken lyste upp rummet. Ängeln stötte Petrus i sidan och väckte honom och sade: ”Skynda dig upp”! Då föll kedjorna från hans händer, och ängeln sade till honom: ”Sätt på dig bältet och ta på dig sandalerna”. Petrus gjorde det, och ängeln sade: ”Ta på dig manten och följ mig”.
Petrus gick ut och följde honom, men han förstod inte att det som skedde genom ängeln var verkligt utan trodde att han såg en syn.
De gick förbi den första vakten och så den andra och kom sedan till järnporten som ledde ut till staden, och den öppnades för dem av sig själv. Så kom de ut och gick längs en gata, och plötsligt lämnade ängeln honom.
När Petrus blev sig själv igen sade han: ”Nu vet jag verkligen att Herren har sänt sin ängel och räddat mig från Herodes hand och från allt som det judiska folket hade väntat sig”.
(Apg. 12: 7-11)

Änglar och Ordet

Det finns många skriftställen där änglar uppenbarar sig för män. Några exempel:

Men när han tänkte på detta, se, då visade sig en Herrens ängel för honom i en dröm och sade: ”Josef, Davids son, var inte rädd att ta till dig Maria, din hustru, ty barnet i henne har blivit till genom den helige Ande”.
(Matt. 1: 20)

Då öppnade Herren Bileams ögon, så att han såg Herrens ängel stå på vägen med ett draget svärd i handen. Och han bugade sig och föll ner på sitt ansikte.
(4 Mos. 22: 31)

Och Jakob fortsatte sin färd. Då mötte Guds änglar honom.
1 Mos. 32: 1)

Hon fick då se två änglar i vita kläder sitta där Jesu kropp hade legat, den ene vid huvudets plats, den andre vid fötternas.
(Joh. 20: 12)

En Herrens ängel talade till Filippus: Gå vid middagstiden ut på vägen som leder från Jerusalem ner till Gaza.
(Apg. 8: 26)

En ängel från den Gud som jag tillhör och tjänar stod nämligen bredvid mig i natt.
(Apg. 27: 23)

Som kristna bör vi förstå hur mycket beskydd vi har. Vi bör förstå att Gud har försett oss med allt i Sitt heliga Ord. När vi behöver hjälp, då kan vi vända oss frimodigt till Honom med vårt behov. Inför nådens tron, i Jesu Kristi namn, ber vi Honom om hjälp. När du eller jag ber om hjälp, då får vi det alltid av Honom. Han älskar att hjälpa oss när vi håller Hans befallningar och tjänar Honom.

*****

En ny värld kommer

Många dagar efter min vistelse i helvetet var jag mycket sjuk. Jag var tvungen att sova med lyset på. Jag var tvungen att ha min bibel med mig hela tiden och jag läste den regelbundet. Min själ var i en fullständig chock. Jag hade fått uppleva det som de förlorade får uthärda när de hamnar i helvetet.

Jesus brukade säga, ”Frid, var stilla!”[”Var lugn”, engelsk översättning] (Mark. 4: 39), och frid strömmade genom min själ. Ändå, en kort stund senare kunde jag på nytt skrika hysteriskt i fruktan.

Under denna tid visste jag att jag aldrig var ensam, utan att Jesus alltid fanns hos mig. Trots det och den kunskapen, upplevde jag inte alltid Hans närvaro. Ibland var jag så rädd att hamna tillbaka i helvetet att jag till och med fruktade fast Jesus var hos mig.

När jag försökte berätta för andra om min upplevelse i helvetet, lyssnade de inte på mig. Jag tiggde och bad, ”Snälla, gör bättring från era synder innan det är för sent”. Det var svårt för någon att tro det jag berättade för dem, om plågan jag hade fått uppleva, också det som Jesus hade bett mig skriva om helvetet.

Herren försäkrade mig på nytt att Han är Herren som helar. Ändå var jag inte övertygad om att jag någonsin skulle bli helt återställd, fullständigt helande kom, säkert men långsamt.

Paradiset en fridens plats

Så hände det på nytt. Åter var jag tillsammans med Herren Jesus, och vi var på väg högt uppe i skyn. Jesus sade, ”Jag vill visa dig Guds kärlek och godhet och delar av himlen. Jag vill att du skall få se Herrens underverk som är så vackra att se”.

En ängel mötte mig och sade, ”Se Herren din Guds godhet och vänlighet. Hans nåd varar för alltid”.

Ängeln utstrålade en sådan kärlek och godhet att jag nästan började gråta när han talade på nytt, ”Se Guds kraft och makt och majestät. Låt mig visa dig den plats som Han har skapat för sina barn”.

Helt plötsligt skymtade en stor planet framför oss, en planet som såg ut att vara lika stor som jorden.

Och jag såg en ny himmel och en ny jord. Ty den första himlen och den första jorden hade försvunnit, och havet fanns inte mer.
Och jag såg den heliga staden, det nya Jerusalem, komma ner från himlen, från Gud, redo som en brud, som är smyckad för sin brudgum.
(Upp. 21: 1-2)

Därefter hörde jag Faderns röst som sade,

Fadern, Sonen och den Helige Ande är alla ett. Fadern och Sonen är ett, och Fadern och den Helige Ande är ett. Jag sände Min Son till att dö på ett kors så att ingen behöver gå förlorad.
Jag skall visa dig den plats som jag har gjort för mina barn. Jag har stor omsorg om alla barn. Jag bryr mig om när en mor förlorar sitt barn, även när din livsfrukt i ditt moderliv går förlorad i förtid. Ni förstår, jag känner till allt och jag har omtanke om er.
Från den stund det finns liv i livmodern, vet jag det. Jag känner de barn som har mördats medan de fortfarnade var i moderns kropp – aborterade, oönskade liv som har utsläckts. Jag känner till de dödfödda, och de barn som är födda med deffekter. Från befruktnings ögonblicket har alla en själ.
Många änglar far ner och hämtar barnen till Mig när de dör. I himlen är de älskade, och de blir fullkomliga individer. Jag ger dem fullkomliga kroppar och ersätter saknade kroppsdelar. Jag ger dem perfekta kroppar.

Över hela planeten kunde man uppleva att vara älskad, en känsla av fullständigt välbefinnande. Allt var fullkomligt. Här och där mitt bland frodigt grönt gräs och bassänger med kristallklart vatten fanns marmorstolar och välpolerade träbänkar att sitta på.

Överallt jag såg, fanns barn som var engagerade i olika aktiviteter. Varje barn hade en fläckfri vit klädnad och sandaler. De vita klädnaderna var så strålande att dom gnistrade i det magnifika ljuset på planeten. Överflöd av färger överallt var en fin kontrast till barnens klädnader. Änglar assisterade vid ingången, alla barnens namn fanns skrivna i en bok.

Jag såg barn som lärde sig Guds Ord och fick undervisning i musik ur en bok i guld. Jag var överraskad av att se olika slags djur komma fram till barnen eller sitta med dem medan de var i denna ängla-skola.

Där fanns inga tårar, ingen sorg. Allt var suveränt vackert. Glädje och lycka fanns överallt.

Sedan visade mig ängeln en annan planet som strålade mäktigt framför mig. Ljuset sken med en utstrålning som miljoner stjärnor, allting på planeten var vackert och levande. På avstånd såg jag två berg gjorda i rent guld, på närmare avstånd såg jag två portar i guld med infattningar av diamanter och andra dyrbara stenar.

Jag visste i mitt hjärta att det var en ny jord och att staden som bäddade i sin prakt framför mig var det Nya Jerusalem – Guds stad som kommer ner till jorden.

Tillbaka till jorden

Snabbt var jag tillbaka och såg den gamla jorden, men en jord som den kommer att vara efter den stora Bedrövelsen, men före slutstriden vid Harmageddon som kommer att förstöra det. I denna scen såg jag också Jerusalem, tusenårsrikets huvudstad.

I min syn såg jag folk komma från när och fjärran, alla på väg till den staden. Här var Jesus Kung, jordens alla nationer förde gåvor till Honom och visade Honom sin hyllning. Inte bara var Han Kung, utan Han erkändes också som Kungars Kung!

Jesus gav mig uttydning för min syn, och gav mig en större klarhet över det som sedan kommer att hända:

Snart kommer jag att återvända och hämta först de som dött i rättfärdighet. Sedan efter dem kommer de som lever och är kvar att tas upp och möta Mig i skyn.

Efter det kommer Antikrist att regera på jorden för en bestämd tid, och det kommer att vara en bedrövelse [vedermöda] som aldrig tidigare funnits, eller någonsin mera skall komma.

Sedan kommer jag att återvända med Mina heliga, och Satan kommer att kastas i den bottenlösa gropen, där han kommer att vara i ettusen år. Under den tiden kommer jag att regera från Jerusalem.

När Tusenårsriket är över, kommer Satan att släppas lös för en tid, och jag kommer att avväpna honom genom strålglansen med Min ankomst. Den gamla jorden kommer att förgås.

Se, det skall komma en ny jord och ett Nytt Jerusalem som kommer ner på det, och jag kommer att regera för evigt, i all evighet.

*****

Kristi återkomst

I en annan syn såg jag Herrens återkomst! Jag hörde Hans rop som ljudet av trumpeter och en ärkeängels röst (1 Tess. 4: 16). Hela jorden skalv, och ut ur gravarna kom de som dött rättfärdiga till att möta Herren på skyn.

Långt borta som på timmars avstånd, hörde jag trumpeter ljuda. Jorden och havet gav tillbaka sina döda (Upp. 20: 13). Jesus stod på molnet i ämbetsdräkt av eld och såg denna härliga scen.

Jag hörde trumpeter ljuda på nytt. Jag såg de som var vid liv på jorden ryckas upp för att möta Honom i skyn.

Eftersom vi tror att Jesus har dött och uppstått, så tror vi också att Gud skall föra fram dem som insomnat i Jesus tillsammans med honom.
Vi säger er detta enligt ett ord från Herren: vi som lever och är kvar till Herrens ankomst skall alls inte komma före de insomnade.
Ty när befallningen ljuder, en ärkeängels röst och en Guds basun, då skall Herren själv stiga ner från himlen. Och först skall de som dött i Kristus Jesus uppstå.
Därefter skall de som lever och är kvar ryckas upp bland moln tillsammans med dem för att möta Herren i rymden. Och så skall vi alltid vara hos Herren.
(1 Tess. 4: 14-17)

Jag såg de förlossade som miljoner ljuspunkter sammanstråla på en samlingsplats i skyn. Där gav änglarna dem klädnader i renaste vitt. Där var en stor glädje och fröjd. Det var änglarnas uppgift att betjäna dem, och de fanns överallt och gav speciell uppmärksamhet till de uppryckta. Nya förhärligade kroppar gavs till de förlossade, och de förvandlades när de passerade genom rymden.

Stor glädje och lycka fyllde himlen och änglarna sjöng, ”Ära till Kungars Kung”!

Kristi Kropp

I denna syn såg jag en stor andlig kropp högt uppe i rymden. Det var Kristi kropp, den låg på rygg medan blod droppade ner på jorden. Jag förstod att det representerade vår slagna Herres kropp. Kroppen växte och växte till dess att den omfattade hela rymden. Inuti den fanns miljoner förlossade själar.

Jag såg på förstummad när miljoner själar klättrade upp för en trappa och fyllde det, det började från fötterna och fortsatte med benen, armar, magen, hjärtat och huvudet.

När det var fullt såg jag att det var fyllt med människor från alla jordens hörn. Med en mäktig röst prisade de Herren:

Och de sjöng en ny sång: ”Du är värdig att ta bokrullen och bryta dess sigill, ty du har blivit slaktad, och med ditt blod har du åt Gud köpt människor av alla stammar och språk, folk och folkslag.
Ty du har gjort dem till ett konungadöme, till präster åt vår Gud, och de skall regera på jorden”.
(Upp. 5: 9-10)

Miljoner samlades inför tronen, och jag såg änglar när de hämtade böcker som domen lästes från. Där fanns nådastolen och belöning gavs till många.

Sedan såg jag med förvåning att mörker täckte jordens yta och demoniska krafter fanns överallt. Oräkneligt antal demoner blev släppta ur deras fångenskap och strömmade fram över jorden. Jag hörde en annan hög röst säga,

Men ve dig du jord och hav, ty djävulen har kommit ner till er i stor vrede, eftersom han vet att hans tid är kort.
(Upp. 12: 12)

Guds vrede

Jag såg en arg best och han tömde ut sitt hat över hela jorden. Han sköt ut sitt raseri och från en bottenlös grop kom svärmar av onda varelser i myckenhet att förmörka jorden.

Män och kvinnor sprang ropande till höjder, grottor, till bergen. Och det var krig på jorden, hungersnöd och död.

Till sist såg jag hästar och vagnar i skyn. Jorden skakade, ”solen blev svart som en sorgdräkt, och hela månen blev som blod” (Upp. 6: 12).

En ängel påannonserade, ”Hör, o jord, Konungen kommer”!

Konungars Konung och Herrarnas Herre uppenbarade sig i skyn. Tillsammans med honom i en härlighets prakt fanns heliga i alla åldrar, klädda i renaste vitt. Jag kom ihåg, ”varje öga skall se Honom” (Upp. 1: 7) och varje knä skall böja sig…och varje tunga säga” (Rom. 14: 11) att Han är Herre.

Änglarna tog sina skäror och bärgade den skördade grödan. (Upp. 14: 14-19), vilket var slutet på världen.

Jag tänkte, ”Vi måste älska varandra. Vi måste vara stadiga i sanningen och tillrättavisa våra barn och lära dem att Kristus snart kommer tillbaka. Helt säkert, Konungen kommer”!

*****

Herrens slutliga vädjan; Var redo

Jesus sade till mig, ”Gör bättring och bli frälst, för Guds rike är nära. Min vilja och Mitt Ord kommer att gå i uppfyllelse. Förbered vägen för Herren”. Sedan sade Han:

Uppmana dom som är rika i den här världen att inte vara högmodiga eller sätta sitt hopp till något så osäkert som rikedom, utan till Gud som rikligt ger oss allt att njuta av.
(1 Tim. 6: 17)

Vad jag vill säga är detta: Vandra i Anden, så kommer ni inte att göra vad köttet begär.
(Gal. 5: 16)

Bedra inte er själva. Gud bedrar man inte: det människan sår skall hon också skörda.
Den som sår i sitt kötts åker skall av köttet skörda undergång, men den som sår i Andens åker skall av Anden skörda evigt liv.
(Gal. 6: 7-8)

Köttets gärningar äro uppenbara: de är otukt, orenhet, lösaktighet, avgudadyrkan, svartkonst, fiendskap, kiv, avund, vredesutbrott, gräl, splittringar, villoläror, illvilja, fylleri, utsvävningar och annat sådant. Jag säger er i förväg vad jag redan har sagt: de som lever så skall inte ärva Guds rike.
Andens frukt däremot är kärlek, glädje, frid, tålamod, vänlighet, godhet, trohet, mildhet och självbehärskning. Sådant är lagen inte emot.
De som tillhör Kristus Jesus har korsfäst sitt kött med dess lidelser och begär.
(Gal. 5: 19-24)

Jesus fortsatte:

När Guds Ord har gått i uppfyllelse, då kommer slutet. Ingen människa vet dagen eller timmen när Guds Son kommer att återvända till jorden. Inte Sonen själv vet, det vet bara Fadern.

Ordet går snabbt i uppfyllelse. Kom som små barn, och låt mig rena er från köttets gärningar.

Säg till mig, ”Herre Jesus, kom in i mitt hjärta och förlåt mig mina synder. Jag vet att jag är en syndare, och jag gör bättring från mina synder. Rentvå mig i Ditt blod, och gör mig ren. Jag har syndat mot himlen och mot Dig, jag är inte värdig att kallas en son. Jag tar emot Dig i tro som min Frälsare.”

Jag vill ge pastorer till er efter Mitt eget hjärta, och jag skall vara er Herde. Ni skall vara Mitt folk, och jag skall vara er Gud. Läs Ordet, och glöm inte att komma tillsammans. Ge hela ert hjärta till Mig, och jag skall bevara er. Jag skall aldrig lämna er eller överge er.

Var redo att möta Gud

Kära, från djupet av mitt hjärta har jag delat många av de visioner och uppenbarelser om himlen som gavs till mig genom Guds Allsmäktiges kraft. Jag sammanställer mina tankar genom att uttrycka hur mycket Gud älskar oss. Han har visat Sin omsorg och stora kärlek genom att ge oss Sitt mäktiga Ord och gett oss uppenbarelser i dessa sista dagar.

Kära barn, vi måste vara redo att möta Herren. Vi måste alltid se fram emot Hans ankomst. Du och jag känner till svårigheterna, tider, och den tid vi lever i. Det har aldrig funnits ett tidevarv som detta.

Av hela mitt hjärta uppmanar jag dig att vara redo, ”för du vet inte vilken dag eller timme när Människosonen kommer” (Matt. 25: 13). Jesus Kristus kommer tillbaka!

Kommer du ihåg att jag berättade om de heliga som nu är i himlen? Guds ängel talade om för mig att om vi lever ett rättfärdigt liv i Kristus Jesus, så kommer vi att möta våra kära vid härlighetens port när vi går in.

Tar du emot detta härliga budskap till ditt hjärta?

Jag berättade om de böcker och anteckningar som änglarna gör. Allt det vi gör för Jesu sak är noterat, vår belöning kommer att bli större i himlen än det vi får här på jorden. Änglarna skriver ner det vi gör.

Ofta händer det att evangelister, predikanter, lärare och andra ledare måste tillfälligt lämna sina hem, barnen och makar för att bära Jesu Kristi kors. [Att bära Kristi kors är ett Bibliskt uttryck, som här betyder att vara ute och predika Guds Ord. Översättares kommentar]. Herren ser det, och han vet allt om det.

Han känner också till de stunder när vi går någonstans och inte uppför oss som Herrens barn. Ibland blir vi felaktigt bemötta, men vi är fortfarande Konungens barn.

Gud vill fortfarande att vi skall vara tjänare till tjänare. Han vill att vi skall betjäna varandra som Han har betjänat oss.

Ni heliga, Gud lovade inte att vi skulle få en rosenträdgård. Även om han inte lovade oss glans här, så kan vi ha välsignelser, rikedom, ära och materiella saker som Gud tillåter. Ändå kan vi ha allt det när vi tar upp våra kors och följer Kristus.

Jag vill att du skall vara redo. Om du aldrig har tagit emot Jesus Kristus som din Herre och Frälsare, kan du bli frälst enligt den Heliga Skriften:

Ty så älskade Gud världen att han utgav sin enfödde Son, för att den som tror på honom inte skall gå förlorad utan ha evigt liv.
(Joh. 3: 16)

Om du därför med din mun bekänner att Jesus är Herren och i ditt hjärta tror att Gud har uppväckt honom från de döda, skall du bli frälst.
Ty med hjärtat tror man och blir rättfärdig, med munnen bekänner man och blir frälst.
Ty var och en som åkallar Herrens namn skall bli frälst.
(Rom. 10: 9-10, 13)

Bed denna bön nu:

Fader, i Jesu Kristi namn kommer jag inför Dig sådan jag är. Herre, jag är en syndare. Jag har syndat emot dig och emot himlen. Jag ber dig Herre Jesus, förlåt mig och kom in i mitt hjärta och fräls min själ. Låt mig bli född på nytt genom Guds levande Ande.

Herre Jesus, jag ger dig mitt liv. Jag tror att du är Guds Son. Jag tror att du är Jesus Kristus som blev sänd till att rädda min själ från helvetet. Jag tackar och prisar och ärar Dig för att du förlossat mig med ditt dyrbara blod.

Om du har bett denna bön tillsammans med mig, och verkligen tror på det du bett, då är du nu frälst. Du har bett Jesus Kristus att komma in i ditt hjärta. Börja bekänna Honom med dina läppar och prisa Honom.

All pris och ära till Gud!

*****

Om Författaren

Mary Kathryn Baxter föddes i Chattanoga, Tennessee (USA). Hon växte upp i ett Kristet hem. I sin ungdom undervisade hennes mor henne om Jesus Kristus och Hans frälsning.

Kathryn blev född på nytt när hon var nitton år gammal. Efter att vandrat med Herren ett antal år blev hon avfälling för en kort tid. Herrens Ande släppte henne inte, hon kom tillbaka och gav sitt liv på nytt till Kristus. Hon tjänar Honom fortfarande troget.

I mitten av 1960 talet flyttade hon med sin familj till Detroit, Michigan, där hon bodde en tid. Senare flyttade hon till Belleville, Michigan, där började hon få visioner från Gud.

Pastorer, ledare och Herrens heliga, har mycket gott att säga om henne och hennes tjänst. Den Helige Ande verkar starkt i alla hennes möten, och många mirakler har skett. Den helige Andes gåvor med tecken manifesteras med kraft i hennes möten när hon leds av Guds Ande. Hon älskar Herren av hela sitt hjärta, sinne, själ och styrka, och över allt annat så strävar hon efter att vara en själavinnare för Jesus Kristus.

Hon är verkligen en överlåten Herrens utvald. Hennes kallelse är främst drömmar, visioner [syner] och uppenbarelser. Hon avskildes som pastor 1983 vid Full Gospel Church of God i Taylor, Michigan. Nu tjänar hon som pastor vid National Church of God i Washington DC.

År 1976, medan hon bodde i Belleville, uppenbarade sig Jesus i mänsklig gestalt för henne, i drömmar, syner och uppenbarelser. Sedan dess har Herren besökt henne många gånger. Under de besöken visade Han henne, djupet, olika grader, nivåer och plågor för de förlorade själarna i helvetet. Hon har också fått ta emot många visioner om himlen, den Stora Bedrövelsen och ändens tid.

Under en viss tid i hennes liv, uppenbarade sig Jesus för henne under fyrtio nätter. Han uppenbarade för henne helvetets fasor och himlens härlighet. Han talade om för henne att detta budskap är för hela världen.

Vi som Guds barn har blivit förvandlade och förnyade genom pånyttfödelsens mirakel.

*****

Översättarens tillägg.

Alla svenska bibelcitat är från Svenska Folkbibelns översättning.

Text inom klammer [xxx] innehåller översättarens förtydligande eller kommentar.

* * * * *

A Divine Revelation of Heaven

By Mary K. Baxter.

Swedish translation

Gudomlig Uppenbarelse av Himlen

Av Mary K. Baxter
Översättning från hennes bok